De economie lijdt onder het coronavirus

Het coronavirus heeft natuurlijk slechte gevolgen voor de economie. Daarom worden auto’s nu logischerwijs ook goedkoper. Via de mannen van Autoblog.nl zijn we er echter achter gekomen dat auto’s in Duitsland nu al helemaal goedkoop zullen worden.

De komende periode zal onzekerheid de boventoon blijven voeren in de autosector. Ook al ebt het coronavirus misschien langzaam weg, hoeft dat niet te betekenen dat de autosector terug gaat naar hoe het was. Het zou zomaar kunnen dat de autosector nog voor een lange periode last zal hebben van de effecten van de coronacrisis. Voor de autokopers kan dat juist een voordeel zijn, maar voor de autoverkopers is het een ander verhaal.

auto's Duitsland

Automarkt in Duitsland

In de autosector in Duitsland zijn er de afgelopen jaren al veel banen verloren gegaan. Nog steeds werken er overigens nog wel gewoon zo’n 800.000 mensen in die sector. Om de automarkt te redden is er een goede kans dat de Duitse overheid bij gaat springen. Dit gaat erop neerkomen dat er een aankooppremie zal komen op EV’s en hybrides van 4.000 euro. Voor auto’s die alleen een verbrandingsmotor hebben wordt dit een aankooppremie van 3.000 euro. Ook zal de overheid de fabrikanten bijspringen zodat die auto’s kunnen blijven produceren.

auto's Duitsland

Hoeveel goedkoper zijn auto’s nu in Duitsland?

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoeveel goedkoper een auto in Duitsland zal worden ten opzichte van Nederland. De mannen van Autoblog.nl hebben uitgevogeld dat auto’s voortaan 3,5 keer zoveel gaan kosten in Nederland als in Duitsland. Conclusie: als je een auto wil kopen, kan je het best even een tripje naar Duitsland maken.

Als jij nu toe wil slaan door de lage prijzen, kunnen wij je misschien wel helpen. Ben je op zoek naar een betrouwbare auto? Ga dan voor deze betouwbare Toyota. Je kan ook voor één van deze 5 ondergewaardeerde auto’s gaan.