Prijs van de PS5 op de schop

Vorige week kondigde Microsoft de prijs aan van de Xbox Series X. De nieuwe game-console zal 499 euro gaan kosten. Eerder deze maand zou Sony ook al een release-event hebben, maar die werd last-minute verplaatst. Hoogstwaarschijnlijk had dit dus te maken met het interne crisisoverleg. De prijs van de Sony PS5 was aanzienlijk hoger dan dat hij nu is. Wat de prijs van de console gaat zijn, horen we snel genoeg

playstation 5 release

Bestel de SONY PlayStation 5 Disk Edition hier

Bestel de SONY PlayStation 5 Digital Edition hier

Showcase van de PlayStation 5

Sony heeft aangekondigd dat ze woensdag 16 september om 22:00 een release-event houden van de PS5. Dan worden de prijs en definitieve specificaties van de nieuwe console gepresenteerd. Daarnaast duurt het onthullen van de releasedatum en de prijs meestal 10 minuten, maar ze hebben aangekondigd dat het event ongeveer 40 minuten zal duren.

De vraag is dan ook of er meer releases komen of dat ze net zoals voorgaande jaren een verassing in petto hebben. Het tech-bedrijf heeft nog niets bevestigd, dus het kan nog alle kanten op. Wel wordt er al flink gespeculeerd de release van de PlayStation 5.

Hoe duur zal de PS5 zijn?

De standaard PlayStation zal naar verwachting 499 euro gaan kosten. Daarnaast komt Sony waarschijnlijk nog met een Digital Edition. Met deze console kan je geen discs gebruiken, dus zal het spelen van spellen en het afspelen van Blu-ray dvd’s niet meer mogelijk zijn. Om zo dicht mogelijk bij de prijs van de Xbox Series S te komen, gaat Sony waarschijnlijk 399 euro vragen voor de Digital Edition. De twee zullen qua design en specificaties voor de rest identiek zijn aan elkaar, behalve dat er bij de standaard versie nog ruimte in het ontwerp is gemaakt waar de discs in kunnen.

 

De PlayStation 5 is op een aantal webshops alvast te pre-orderen. Ook is er een gouden PlayStation 5 te koop, die je ook kan pre-orderen.