Porsche en BOSS collectie

De samenwerking tussen een automerk en een modewerk: het is bij voorbaat al een interessante combinatie. Hoe worden de kenmerkende elementen van het automerk overgenomen, hoe draagt het kledingmerk zijn eigen identiteit nog uit? Hoe ziet het eindresultaat eruit? Met de collectie die Porsche en BOSS creëerden zit het qua eindresultaat wel goed. In samenwerking met Mark Webber ontstond er een unieke collectie.

collectie boss

Ex-coureur Webber werkt mee

Mark Webber kennen we als voormalig top-coureur. Doordat hij meewerkte aan de creatie van de kledingcollectie werd de band tussen Webber en Porsche nieuw leven in geblazen. Webber won in zijn carrière maar liefst negen Grand Prix-zeges. In de Formule 1 kwam hij voornamelijk uit voor het Red Bull Racing team. In 2014 stapte Webber hij over op de FIA World Endurance Championship en reed hij namens Porsche. Nu zien we wederom een samenwerking tussen de ex-coureur en het modemerk.

Functionaliteit

De uiteindelijke collectie bestaat uit 12 items. De items zijn zichtbaar gebaseerd op de silhouetten en designs van Porsche auto’s, hetgeen terug te zien is in de vouwlijnen en details van de kledingstukken. Ook staat functionaliteit hoog in het vaandel bij de collectie. Het pak is bijvoorbeeld van licht materiaal dat kreukels tegengaat, en het drie-in-één bomberjacket waar zich een uitneembaar vest in bevindt.

zomercollectie mannen

Diversiteit van de Porsche en BOSS collectie

Opvallend is het duidelijke duale karakter van de kledingcollectie. Enerzijds zijn er sportieve, casual kledingstukken opgenomen. Een informele outfit is makkelijk gecreëerd met het bomberjack en de sneakers van de collectie. Tegelijkertijd zijn er in de Porsche en BOSS collectie ook nette items te vinden. Een business look is zo samen te stellen door het pak te dragen en te combineren met de formele schoenen uit de collectie. Een combinatie, zoals sneakers onder je pak dragen, wordt door dit duale karakter ook erg gemakkelijk.

Het duale aspect van de collectie is ook terug te zien in de kleuren. Een rustgevende grijsblauwe tint wordt afgewisseld en gecombineerd met een fellere kleur geel, die meer in het oog springt. Al met al een unieke samenwerking waar we meer dan enthousiast over zijn.