De auto van Maradona wordt geveild

Even interessant als zijn carrière, zijn de auto’s waar de ster in reed. Begin jaren 90 reed Diego Maradona in een Porsche 911 type 964 Carrera 2 Convertible. Hij kreeg deze auto toen hij in 1992 een jaar voor de voetbalclub Sevilla uitkwam. In die tijd maakte hij ook het centrum van de gelijknamige Spaanse stad onveilig door met 180 kilometer per uur door een rood stoplicht te rijden. Een gewillige auto, laten we het daar maar op houden dan.

Deigo-Maradonas-Porsche-6 Deigo-Maradonas-Porsche-4

De Porsche 911 type 964 was een moderne auto

Begin jaren 90 werd de 964 gezien als een moderne auto. De ronde vormen en de uitklapbare spoiler zorgden er mede voor dat je met ongeveer zes seconden op de honderd kilometer per uur zit. De Carrera 2 had ook de Tiptronic transmissie. Op deze manier kon je met de auto soepel overschakelen, zonder dat er aandrijfkracht verloren ging.

Krachtige motor in de Porsche van Diego Maradona

De Porsche 911 type 964 Carrera  2 Convertible is een vrij zeldzame auto omdat er maar 1200 stuks van gemaakt zijn, een zeldzaam item dus. De wagen bevat een 3.6 liter Carrera 2 motor. Dit is een motor met zes cilinders en is goed voor 250 pk. Dit alles komt neer op een topsnelheid van 260 kilometer per uur.

Deigo-Maradonas-Porsche 2 Deigo-Maradonas-Porsche

Dat is ook vandaag de dag genoeg kracht en snelheid om je vrienden mee te verrassen. De koper van dit prachtige stuk geschiedenis, krijgt bewijs mee van het feit dat Diego Maradona ooit de auto in bezit had. Zo zijn de papieren zelf door hem ondertekend en daarom waarschijnlijk ook heel wat waard. De prijs waar de auto van Maradona voor geveild wordt zal tussen de 150.000 en 200.000 euro liggen.

Diego Maradona was niet de enige beroemde sporter, die van mooie auto’s hield. Hier is de Porsche van basketballer Lebron James te zien en ook de bolide van Formule 1 coureur Daniel Ricciardo mag er zijn. Deze staan alleen nog niet te koop, dus de basketbal en Formule 1 fans moeten nog even geduld hebben.