Het Pontsteiger-penthouse staat te koop op Funda

Mooier dan in dit penthouse kun je bijna niet wonen in de hoofdstad. Met het fantastische uitzicht op het omringende stadsbeeld en meer dan 470 m² leefruimte is dit penthouse de perfecte woonplek in Amsterdam. 

Bij binnenkomst ervaar je direct de extra hoge plafonds en grote ramen die het penthouse zijn sfeer geven en uitzicht bieden op de spectaculaire omgeving rondom de woning. Dit unieke penthouse heeft 2-3 slaapkamers, een eigen fitnessruimte, sauna en een yoga- en meditatieruimte.

sauna penthouse

De zonovergoten woonkeuken beschikt over een perfect op maat gemaakte Arclinea-keuken met marmeren werkblad. De woonkamer heeft een imposante, op maat gemaakte marmeren eettafel die tijdens de bouw zorgvuldig is geplaatst.

luxe keuken marmer

keukenblad

funda miljoen

Verder is er door het gehele appartement meer dan genoeg kast- en bergruimte. De woning bestaat uit 415 m² gelijkvloerse binnen- en buitenruimte, inclusief een patio van 31 m² en een balkon van 24 m². Ook opmerkelijk: in het prachtige, moderne huis zitten nog subtiele verwijzing naar de geschiedenis van de locatie. Vroeger lagen er namelijk houten dokken op deze plek. Daarom zijn alle buitenplafonds bekleed met hout, waardoor het gebouw een warme sfeer krijgt.   

appartement Amsterdam te koop

balkon patio luxe penthouse

Het historische stadscentrum en de Amsterdamse grachten zijn op slechts 10 minuten fietsen afstand. 

De vorige eigenaar van het prachtige penthouse

De vorige eigenaar heeft flink zijn best gedaan voor dit prachtige appartement. Adriaan Mol kocht namelijk een deel van het appartement van horeca-ondernemer Won Yip in januari 2018 voor een kleine €4,2 miljoen. Dat was echter niet voor lange duur: hij zette het penthouse namelijk binnen een jaar weer te koop voor maar liefst €8 miljoen, zonder er ooit te hebben gewoond. Het stond een tijdje op de markt, maar hij besloot toch niet door te gaan met de verkoop van de woning. Nu staat het penthouse opnieuw op de markt en de vraagprijs is nu verhoogd naar €8,8 miljoen. Dat betekent dat de vierkante meterprijs van het appartement € 21.205 is.

Nog even genieten van de prachtige woning en het uitzicht? Check dan de foto’s hieronder.

luxe badkamer

luxe Amsterdam appartement

uitzicht skyline Amsterdam