Een Plús Hús voor €35.000

In IJsland hebben een paar mensen het bedrijf van de huisjes opgezet, genaamd Plús Hús. Het idee is dat je een compleet bouwpakket bestelt. Dit wordt dan geleverd en kunnen mensen zonder al teveel klus ervaring in elkaar zetten. De goedkoopste versie kun je bestellen voor $37.000. Dit is echter nog zonder verzendkosten en andere bijkomende kosten. Zo heb je natuurlijk ook grond en misschien wel een fundering nodig. Dit hoort nog wel in het kostenplaatje, maar het bouwpakket heb je in ieder geval al. Ook blijft dit veel goedkoper dan de gemiddelde vraagprijs van een koophuis.

plús hús

Kies één van de drie

Ze leveren de Plús Hús in drie verschillende soorten. Voor de mensen die aan een klein studiootje genoeg hebben, kun je voor de versie ‘Open’ gaan. Dit is het goedkoopste huisje, dat bestaat uit een simpele moderne ruimte. Dit is een ruimte die minder geschikt is om te wonen, maar meer om je even terug te trekken. Zet hem neer op een plek buiten alle drukte en dan kan jij je bijvoorbeeld even focussen op een project. Om een moment of dag even alleen te zijn is dit dus uitermate geschikt. De andere opties zijn een ‘Open+’ of een ‘Full’ versie. Bij de Open+ zit er een badkamer bij en in de Full uitvoering krijg je ook een keuken. Dit is eerder voor als je een vakantiehuisje wilt of een optrekje om te verhuren. De Full uitvoering krijg je voor $47.000.

plús hús

Zet je eigen huis in elkaar

De instructievideo van de Plús Hús laat zien in welke stappen hij in elkaar gezet moet worden. Het is dus te doen zonder een klusser in te huren, maar een klein beetje kluservaring is wel zo handig. Een Plús Hús is namelijk wel iets groter en steviger dan een IKEA-kastje. Ook is het belangrijk om aan een goede fundering op een lekker stukje grond te denken. Al met al een leuk project voor een doe-het-zelver die een mooie plek in elkaar wil zetten om in alle rust te oefenen met drummen zonder anderen lastig te vallen. Op de website van Plús Hús is meer informatie te vinden.

plushuskeuken plushuskamer