PlayStation controller

Volgens een social media onderzoek van PlayStation, blijkt dat 81% van de fans het uit spreekt als de ‘X’-knop. Het kwam dan ook als een grote shock nadat het bedrijf aangaf dat de meerderheid van de fans eigenlijk ongelijk heeft. Sony heeft erop aangedrongen dat gebruikers het in plaats daarvan de “Kruis” -knop moeten noemen. Dit nieuws sloeg bij veel mensen hard en heeft sommige fans volledig verbijsterd achtergelaten.

“Als de button ‘X’ wordt genoemd (wat dus niet zo hoort te zin), hoe noem je dan de  ‘Circle’?”, Vroeg het bedrijf op Twitter. De tweet verwees naar het feit dat gamers de “O”-knop “Circle” noemen, in plaats van de letter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PlayStation Nederland (@playstation_nl) op

De discussie en onthulling houdt de PlayStation fans voorlopig nog wel even bezig. Dat komt voor Sony goed uit, want zij zijn natuurlijk nog in volle gang met het klaarstomen van de nieuwe opvolger van de Playstation 4. Nu de release datum van de Playstation 5 al is bekend gemaakt, wordt het toch wel even aanpoten om alles op tijd te lanceren. Ze hebben al de tijd gehad om de eerste design van het nieuwe apparaat te onthullen, dus de uitkomst is nu toch echt in zicht.

Wanneer de nieuwe console uitkomt, weten we in ieder geval hoe we de buttons eigenlijk moeten noemen.