Verschillende PlayStation 5 edities worden door elkaar gehaald

De PlayStation 5 is zo’n hit op het internet dat we er maar over blijven praten. Natuurlijk omdat iedereen erg benieuwd is naar hoe de console in het echt uitziet en hoe het gamen erop aanvoelt, maar ook omdat er steeds maar nieuws blijft komen over de PS5. Zo kwamen er afgelopen dagen flink wat meldingen binnen bij Sony én stonden sociale media ermee vol: mensen kregen de verkeerde variant van de PlayStation. En geluk voor de koper, want het is tot nu toe alleen maar in het voordeel geweest en daardoor hebben ze winst gemaakt op hun aankoop.

playstation 5 fout

Digital Edition vs. Disk Edition

De PlayStation 5 komt in twee verschillende edities: de Digital Edition én de Disk Edition. Het grote verschil tussen de twee consoles is dat je bij de Digital Edition de PS5 spellen online te downloaden zijn, terwijl je bij de Disk Edition wél nog met DVD’s kan werken. En daar is nu iets fout gegaan in de fabriek van Sony. Mensen die namelijk lang hadden gewacht op de Digital Edition, kregen hem afgelopen dagen binnen. De doos was van de Digital Edition, maar toen ze in de doos gingen kijken, zat er een andere editie in.

In de doos ontdekte kopers namelijk de Disk Edition. Voor veel gebruikers goed nieuws, aangezien de Disk Edition 100 euro duurder is dan de digitale variant. Maar sommige gebruikers lieten weten via sociale media dat ze niet echt blij waren met de fout.

playstation 5 grote blunder

Design van de PlayStation 5

De digitale variant is namelijk een stukje dunner, aangezien de ruimte van de disc-lezer weg kon worden gehaald. Ook ziet het design er strakker uit zonder de gleuf waar je de games normaal in kan stoppen. Al met al zijn de meningen nogal verdeeld over de fout. Sony heeft nog niet bekend gemaakt hoe dit heeft kunnen gebeuren en of gebruikers de console terug moeten sturen.