Launch games voor PS5

Een launch game betekent niets meer of minder dan het spel dat gelijktijdig met de release van de nieuwe PS5 beschikbaar komt voor de consument. Dan kan het zijn dat de game door een eigen first party studio is gemaakt, of van andere uitgevers die hard hebben gewerkt om de vetste game voor jou te maken. Hoe dan ook wil je natuurlijk weten welke game je meteen bij het kopen van de PS5 moet kiezen. En de keuze is ruim dat kunnen we je wél alvast vertellen.

Deze 14 spellen voor de PS5 komen meteen uit

In totaal heb je namelijk keuze uit 14 spellen. Dus er zal vast wat tussen zitten waar je naar uit kijkt om te spelen op je nieuwe controller.

1. Spider-Man: Miles Morales

Eigenlijk is dit wel de #1 keuze van veel kopers van de PS5. Niet gek, want de variant voor de PS4 ging meer dan 20 miljoen keer over de toonbank. Er zijn al een aantal reviews gedaan over deze game en hij blijkt echt het spelen waard te zijn.

 

2. Demon’s Souls Remake

Deze game is in 2009 voor de PS3 uitgekomen en daarna is hij niet meer opnieuw gemaakt. Voor heel veel fans van het spel dus genoeg reden om deze game aan te schaffen. Het spel is dus een remake op het origineel, dus je kan een behoorlijk hoge kwaliteit verwachten op je beeldscherm.

 

3. Sackboy: A Big Adventure

Wanneer je van iets minder spanning houdt, moet je absoluut voor deze game gaan. De laatste keer dat wij Sackboy zagen, was alweer in 2014. Deze game staat dit keer vooral voor leuke platforming en niet echt meer om zelf je levels te maken. Het is een erg vrolijke game, dus zeker een aanrader als je wat positiviteit wilt.

 

4. Astro’s Playroom

Deze game hoef je niet eens meer zelf te kopen of te downloaden, want elke gebruiker van de PS5 krijgt deze gratis bij aankoop van zijn of haar console. Dat het gratis is, betekent niet dat het geen vette game is om te spelen. Dus dit is zeker een aanrader om even te spelen, vooral als je nog geen grote collectie games hebt.

 

5. Assassin’s Creed Valhalla

Deze game is gemaakt door een andere studio, dus niet door Sony zelf. Trouwens, dat geldt voor alle onderstaande games. Assassin’s Creed Valhalla staat voor vechterslust. Dus ben je klaar voor een comeback van de assassin in je? Dan is deze game absoluut het kopen waard.

 

6. Call of Duty Black Ops: Cold War

Voor veel gebruikers van de PS4 is Call of Duty echt een must-have. En dat begrijpen we maar al te goed. Speel in multiplayer of online de game in de vetste maps en zorg dat je de hoogste eindstand hebt. Voor de PS5 is dit een hele vette game moeten we de eerste reviews geloven.

 

7. GodFall

GodFall was het eerst spel dat aangekondigd werd voor de PS5, dus de verwachtingen voor deze game liggen bij veel mensen erg hoog. En dat is ook best logisch, want de beelden zijn adembenemend in de trailer.

 

8. DIRT 5

De naam zegt het al: scheuren door de modder. In DIRT 5 kan dit heel goed. De graphics van deze game zijn echt goed gemaakt en je krijgt precies wat je kan verwachten van een race game: allerlei camerastandpunten waaruit je naar de baan kan kijken en de beste tijd kan neerzetten.

 

9. Devil May Cry 5: Special Edition

Er is van deze game ook een normale editie, maar de Special Edition maakt het nog leuker om deze game aan te schaffen voor de PS5. Avontuur en spanning staat garant bij deze game.

 

10. Mortal Kombat 11 Ultimate

Ben je klaar voor het ultieme gevecht waarbij je allerlei vette wapens kan gebruiken? Dan is dit een game voor jou. In de game kan je bijvoorbeeld in gevecht met je vijand waarbij je gebruik kan maken van vliegende messen, een mes gemonteerd aan je arm en nog veel meer.

 

11. Watch Dogs Legion

Wil jij de toekomst zelf in eigen handen hebben? Dan moet je deze game kopen. In het spel kan je in de grote stad er alles aan doen om het voor jou beter te maken.

 

12. Borderlands 3

In deze game staat uniform en wapenarsenaal wel echt centraal. In de game kan je het opnemen tegen je vijand en daarbij is echt van toepassing: wie de beste middelen heeft, wint de game.

13. NBA 2K21

Lekker sportief vanaf thuis op de bank? Dan is de nieuwste NBA game absoluut een game die je in huis moet hebben. Laat zien hoe goed je bent in de competitie.

 

14. Bugsnax

Een vrij bijzondere, maar leuke game: verzamel zoveel mogelijk fruit als snacks en ga in gesprek met je medewezens. Ontdek het avontuur in november gratis met PlayStation Plus.