Afvallen in de winter

Eigenlijk is het best logisch: in de wintermaanden kan je moeilijker afvallen dan in de zomermaanden. Het wordt ten eerste veel kouder, waardoor een klein beetje vet niet erg is om het lekker warm te houden. En ten tweede is de motivatie om een summerbody niet aanwezig, waardoor je minder snel gemotiveerd bent om af te vallen. Maar er zijn een aantal manieren waardoor je tóch kan afvallen in de winter. En die hebben we voor je verzameld.

 

De 5 tips om af te vallen in de winter

1. Eet veel soep

Niets is lekkerder dan een kopje soep in de wintermaanden, toch? Het is niet alleen lekker warm, maar het kan ook nog eens mega gezond zijn. Er bestaan zelfs ‘soep diëten’ waar men eigenlijk alleen maar soep eet. Dat hoeft natuurlijk ook weer niet, maar een paar goede koppen soep per dag zijn wel een aanrader. Niet alleen voelt je echt vol daarna, maar er zitten eigenlijk alleen maar gezonde ingrediënten in soep, zoals groentes en bouillon. Wil je zeker weten dat je een soep eet waar écht geen toegevoegde producten in zitten? Maak je soep dan zelf. Hiermee weet je altijd zeker wat er in je soep zit.

2. Veel drinken

Betrap je jezelf er vaker op dat je niet genoeg drinkt? Probeer dan eens extra veel te drinken op een dag. Het zal je dan opvallen dat je ook minder eet omdat je sneller het gevoel hebt dat je vol zit. En in de wintermaanden is dat natuurlijk al helemaal ideaal, omdat je dan extra veel thee kan gaan drinken. Veel drinken én lekker opwarmen is natuurlijk een win-win situatie.

afvallen in de winter

3. Zeg af en toe ‘nee’

Oké, misschien is het in jouw ogen onbeleefd om een koekje bij je oma af te slaan, maar soms kan dat wel beter zijn voor je eigen gezondheid. Wanneer je af en toe eens ‘nee’ zegt tegen iets wat wordt aangeboden, maak je de kans ook aanzienlijk kleiner dat je dik wordt. Nee zeggen is trouwens helemaal niet onbeleefd. Wanneer je even uitlegt dat je aan het afvallen bent, zullen ze er ook in het vervolg rekening mee houden.

4. Goed ontbijt

Door goed te ontbijten, heb je door de dag heen minder trek. Zorg dus dat je in het begin van je dag een goed en gezond ontbijt eet. Zo krijg je je suikers, eiwitten en koolhydraten binnen om de dag goed te beginnen. Een fruitsmoothie of een bak yoghurt met vers fruit zijn twee hele goede dag-starters. Want je weet het: een goed begin, is het halve werk.

5. Gezond boodschappen doen

In de winter heb je natuurlijk veel feestdagen en daar horen ook veel ongezonde snacks bij. Tijdens de feestdagen die dik makende pepernoten, tijdens kerst flink lunchen en dineren en tijdens nieuwjaar je volgooien met oliebollen en glühwein. Een van de oplossingen is door minder in huis te halen, waardoor je ook minder zult gaan snacken. Laat je dus minder snel verleiden door die heerlijke tussendoortjes in de supermarkt en koop alleen wat écht noodzakelijk is.