Door deze uitvinding wordt het makkelijker dan ooit om voor je planten te zorgen

Een start-up uit Peking genaamd Vincross heeft namelijk een plant-robot bedacht met poten. Het apparaat beweegt naar de zon en gaat dansen als hij zonlicht aan het opvangen is. Het idee voor de plant-robot kwam nadat de oprichter van het bedrijf Vincross een dode zonnebloem zag die aan het verpieteren was in de schaduw.

De Chinees Sun Tianqi bedacht zichzelf dat het eigenlijk wel zonde is dat een plant niet zelf naar de zon toe kan lopen. Vervolgens kwam hij met deze robot aanzetten die zelf de zon op zoekt. Een extra leuke gimmick aan de plant-robot is dat het plantje boos wordt als je het geen water geeft. Hij gaat dan stampen op de grond totdat je de gieter tevoorschijn tovert. Er is slechts één mogelijkheid om je plant te laten overlijden en dat is door hem totaal te negeren. Perfect voor iedereen die geen groene vingers heeft dus!

 

Filosofisch concept

De reden voor het maken van de plant is vrij filosofisch. Tianqi zegt hierover namelijk het volgende: “Mensen gaan naar de diepste oceaan gaan en bezoeken de maan door middel van technologie. We moeten dit ook delen met planten zodat zij kunnen ervaren hoe het is om zich te kunnen voortbewegen”.

 

Ook eentje kopen?

Als je er zelf eentje wil kopen dan moet je echter wel diep in de buidel tasten. Het kost namelijk zo’n $1920 dollar om de plant-robot te kopen. Daarvoor heb je wel nooit meer last van een dode plant dus of dat de investering waard is voor je, moet je vooral zelf uitzoeken.