Een piratenschip op Google Maps

Of de oplettende Google Maps gebruiker nou de weg zocht in Braziliƫ of gewoon op zoek was naar alle mooie plekken die je op de site kunt ontdekken, hij vond zeker iets bijzonders. Voor de Braziliaanse kust is er namelijk een piratenschip te zien. De boot lijkt rechtstreeks uit Pirates of the Caribbean te komen, geheel gemaakt van hout en met vier hoge masten. Het zou zo een foto uit een andere tijd kunnen zijn, als je de moderne gebouwen op de achtergrond kunt negeren tenminste.

 

De Google Maps gebruiker postte zijn vondst op de subreddit r/googlemapsshennanigans en de krachten van de Reddit-gebruikers werden gebundeld om erachter te komen of dit nou een spookschip was, of dat er gewoon een normale verklaring is voor het piratenschip. Wie hoopt op het eerste zal waarschijnlijk teleurgesteld worden. Iemand wist namelijk te vertellen dat dit iets is wat je wel vaker tegen kunt komen in die regio. Bedrijven geven daar rondvaarten aan toeristen op nagemaakte piratenschepen. Waarschijnlijk is er dus een simpele verklaring van het schip en heeft Google Maps gewoon een hele goede timing gehad met het maken van de beelden.

ship kust brazilie google maps

Cruiseschip op Antarctica

Het is niet het eerste bijzondere schip dat op Google Maps gevonden werd. Vorig jaar kwam YouTuber MrMBB333 een jacht tegen in Antarctica. Tenminste, voor wie een beetje fantasie heeft, ziet het eruit als een echt cruiseschip. De YouTuber kwam deze vondst tegen 160 kilometer van de kust van Antarctica, onder Nieuw Zeeland. Vanaf bovenaf gezien lijkt het alsof je tegen de zijkant van een ijsschip aankijkt. De hoop ijs is maar liefst 125 meter lang, maar toch lijkt het bijna in detail op een cruiseschip. Zelfs de schoorstenen lijken erop te zitten. Wie weet welke andere bijzondere schepen er nog te vinden zijn op Google Maps.

cruise schip ijs antarctica