Netflix-accounts delen met mensen met wie je niet samenwoont

Kort geleden werd al bekendgemaakt dat de abonnementsprijzen van Netflix omhoog gaan.¬†Gisteren heeft Netflix het nieuws naar buiten gebracht dat ze met een plan bezig zijn om twee nieuwe testfuncties te introduceren, namelijk ‘een extra lid toevoegen’ en ‘profiel overzetten naar een nieuw account’. Dit gaan ze uitvoeren in drie landen.

 

Leden van twee verschillende abonnementen (Standaard & Premium) kunnen maximaal twee mensen toevoegen aan hun account die gebruik kunnen maken van hun Netflix-account. Dit kan voor een bedrag van 3 dollar per persoon. Die personen krijgen dan ook hun eigen profiel (inclusief eigen wachtwoord en gebruikersnaam). Deze uitbreidingsmogelijkheid zal dus niet gelden voor mensen met een Basic-abonnement.

Netflix account delen kosten omhoog

De tweede nieuwe functie, ‘profiel overzetten naar een nieuw account’, kan gebruikt worden op alle drie de Netflix-abonnementen. Op deze manier kunnen mensen die momenteel hun account delen hun kijkgeschiedenis en andere gegevens behouden.

Het is nog onbekend of en wanneer deze nieuwe functies in Nederland doorgevoerd gaan worden.