De Netflix serie Formula 1: Drive To Survive

De Netflix serie Formula 1: Drive To Survive is razend populair. In de show krijgen we niet alleen een kijkje achter de schermen bij de races, maar we worden ook meegenomen in de privé-levens van de Formule 1-coureurs. Hierdoor heeft de sport veel nieuwe fans gekregen en zijn de coureurs uitgegroeid tot nóg grotere supersterren.

 

Echter is niet iedereen even blij met de Netflix serie. Niet alleen fans hebben hun kritiek geuit op Formula 1: Drive To Survive, ook verschillende coureurs en andere mensen binnen de sport kijken er met gefronste wenkbrauwen naar. Volgens hen worden race-resultaten en relaties binnen de F1-paddock verkeerd weergegeven. Ook Max Verstappen heeft zo zijn mening over de Netflix serie.

Wat vindt Max Verstappen van de serie?

Al in het tweede seizoen van de serie had Max kritiek en besloot niet meer actief deel te nemen aan de opnames. Hij was het niet eens met de manier waarop hij en andere coureurs werden afgebeeld en vond veel van de serie nep. Sinds kort staat het nieuwe seizoen online, en werd het dus tijd om even bij Max te peilen wat hij ervan vindt.

Tijdens een recent interview met BBC Sport vertelde Max het volgende: “I watched two episodes [of season 4], but I was not very impressed. It’s just not my thing, faking rivalries,”

Hij beschuldigt Netflix er dus van rivaliteit tussen chauffeurs af te beelden. Zo werd Max in voorgaande seizoenen, toen hij nog teamgenoot was van Daniel Ricciardo, als rivaal en slechterik afgebeeld, terwijl de twee Formule 1-coureurs juist een heel hechte band hebben.

“At one point [it helps to bring in an audience] but that effect also runs out. I think we’re beyond that stage now and it’s more like a reality show in my opinion,” aldus Verstappen.

Hoe dan ook, het blijft een vermakelijke serie. Zie de trailer van seizoen 4 hieronder (YouTube):