De juiste petten voor mannen

Petten zijn zeer geschikte accessoires voor mannen. Dacht jij dat accessoires niet belangrijk zijn om een outfit af te maken, dan heb je ongelijk. Er zijn namelijk een flink aantal accessoires die allesbepalend zijn voor jouw outfit. Vandaag de dag zijn petten voor mannen ook accessoires waaraan het jou niet mag ontbreken. Een pet dragen we al lang niet meer alleen tegen de zon. In plaats daarvan zijn ze een echt modestatement geworden. Je kiest daarom ook een pet die goed bij jouw stijl en kledingkeuze past. De petten voor mannen van dit seizoen zijn onder te verdelen in de flat cap en in de baseball cap. Om je op weg te helpen maakten wij een selectie van twintig stijlvolle exemplaren.

De flat cap

Als jij fan bent van de rauwe serie Peaky Blinders ben jij waarschijnlijk al bekend met de flat cap. Deze pet is – mede dankzij de serie – bezig aan een heuse comeback. Het straat- en modebeeld van vandaag de dag wordt veelvoudig gevuld met deze petten voor mannen. Je ziet ze voornamelijk als onderdeel van stijlvolle en klassieke kledingstijlen. Zo wordt de pet vaak gedragen bij een lange overcoat of in combinatie met een pak. Je flat cap combineren met je outfit is dankzij een paar handige tips erg gemakkelijk. Je kunt kiezen voor een flat cap in één kleur, of met een licht motief. Houd het geheel rustig en tijdloos.

petten voor mannen
Foto via: Instagram @erik.forsgren

De baseball cap

Waar de flat cap een klassiek karakter uitdraagt, is de baseball cap een meer casual model. Bij deze pet heb jij meer mogelijkheden tot variatie. Zo kun je een pet in een rustige kleur zoals blauw, zwart of grijs kopen, maar je kunt ook voor een meer uitgesproken variant kiezen. Sommige baseball caps worden gekenmerkt door een groot, opvallend logo, andere petten hebben dit niet. Bovendien kun je zelf de keuze maken of je hem achterstevoren draagt of niet. De variatie met baseball caps is dus groot.

petten voor mannen
Foto via: Instagram @erik.forsgren