Het salaris van Peter R. de Vries

De 64-jarige Peter R. de Vries was jarenlang te zien met zijn eigen programma op de landelijke televisie. Inmiddels is de misdaadverslaggever al een poos met zijn eigen programma van de tv af, maar is hij nog regelmatig te zien in talkshows en andere tv-programma’s als deskundige. Zo zit hij regelmatig op de stoel bij RTL Boulevard om een uitspraak te doen over een rechtszaak of misdrijf die hij op de voet volgt.

Natuurlijk is zijn tv-optreden niet gratis, maar wanneer je ontdekt wat deze presentator verdient per bezoek aan de tv-studio, wil je zelf ook spontaan deskundige worden.

peter r de vries

Dit verdient Peter R. de Vries op tv

Een tijd geleden was hij te zien bij Pauw, waar hij eerlijk vertelde wat hij verdiende aan zijn tv-optredens: maar liefst 2.000 tot 5.000 euro per keer. Voor veel kijkers was het toen al even schrikken en vonden ze het onterecht dat deze man zoveel verdient. En dat is ook niet gek, aangezien de Vries altijd maar 5 tot 10 minuten te zien is in een programma. Maar zelf vindt hij het meer dan terecht, dat hij er zoveel voor krijgt.

Peter R. de Vries zei er het volgende over: “Het is niet zo, wat veel mensen denken, dat het alleen een kwestie is van even binnenschuiven, je verhaaltje doen en klaar is Kees, maar jullie vragen mij vaak rechtszaken te volgen. Dan zit je de hele dag in de rechtbank. Of om bepaalde misdaadboeken te lezen. Of een Kamerdebat te volgen in de zaak van Volkert van der Graaf. Dan verwacht kennelijk een groot gedeelte van Nederland dat je dat allemaal voor niks doet. Dat je dan om 2 uur ’s nachts thuiskomt en zegt: ‘Een hartstikke fijne avond gehad, gezellig en daar hoef ik niet voor betaald te worden.’  Het zit iets anders dus.”

peter r de vries

De mening van de kijker

Ook ná zijn verklaring waren er veel kijkers, waaronder BN’ers, die het salaris van de deskundige belachelijk vonden. Wat vind jij? Vind je het terecht dat deze man zoveel voor zijn optreden krijgt?