Peter Pannekoek bij Dit Was Het Nieuws

Peter Pannekoek is momenteel één van de beste comedians van Nederland. Hij heeft al meerdere malen bewezen geniaal te kunnen zijn. Als hij op de tv verschijnt liegen de kijkcijfers er dan ook niet om. Zaterdag was die weer op dreef toen hij het nummer Zon, dat gemaakt is door talloze BN’ers, compleet afmaakte.

 

Het nummer ‘Zon’ (coronalied)

Een week geleden werd bij Jinek het nummer Zon gepresenteerd. Het nummer werd gemaakt in het teken van het gevecht tegen het coronavirus. Bekendheden zoals Leontine Borsato, Ellie Lust en Remy Bonjasky zongen mee in het nummer waar de meningen verdeeld over waren. Er was zowel negativiteit als positiviteit rond het nummer ontstaan. Zaterdag was in het programma Dit was het nieuws de beurt aan Peter Pannekoek om zijn mening te uitten. Hij besteedde onder meer aandacht aan wat er in het lied gezegd werd en op welke manier de BN’ers meezongen.

Ali B laat zien hoe het wel kan

Het coronalied Zon was dus niet erg succesvol. Dit betekent niet dat liedjes die in het teken van corona staan het grote publiek niet kunnen bereiken. Ali B heeft namelijk het nummer Anderhalf uitgebracht wat een ware hit is geworden. Hierbij heeft hij de hulp gekregen van onder meer Poke en Jandino Asporaat. Ook Davina Michelle en Snelle hebben een lied uitgebracht dat door de uitbraak van het coronavirus een hit is geworden. Dit nummer heet 17 miljoen mensen. Het nummer Zon kon dus op minder succes rekenen, en Peter Pannekoek weet wel waarom.