De Quote 500 van 2022

Terwijl wij allemaal op de kleintjes moeten letten, worden de rijksten van Nederland alleen maar rijker. De jaarlijkse Quote 500 is namelijk weer uit en hierin wordt het vermogen van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland bekendgemaakt. In de lijst is onder andere te zien hoe hun totale vermogen met 4,7 procent groeide naar bijna 230 miljard euro.

Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken is opnieuw de rijkste Nederlander, al nam haar vermogen wel vijf procent af ten opzichte van vorig jaar. Haar totale vermogen is dan ook ongeveer 12,8 miljard euro en ondanks deze daling steekt zij nog steeds met kop en schouders boven nummer 2 uit. Max Verstappen staat dit jaar als hekkensluiter op de 500ste plek in de lijst. Door naar zijn vermogen te kijken, kunnen we vergelijkingen maken met het vermogen van andere BN’ers om te kijken of ze in de buurt van een plekje in de Quote 500 zitten. Dus Peter Gillis, hoeveel moet jij nog sparen?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quote (@quotenet)

Max Verstappen is de #500 met een vermogen van 120 miljoen

Max Verstappen lijkt genoeg bij elkaar gereden te hebben om zichzelf één van de rijkste Nederlanders te noemen. Hij staat dit jaar namelijk 0p de 500ste plek van de Quote 500. Natuurlijk verdient hij een aardig zakcentje met het prijzengeld en zijn salaris van het afgelopen raceseizoen, maar ook verdient hij veel geld aan sponsoren. Max verstappen zijn vermogen is op dit moment geschat op 120 miljoen euro en daarnaast is hij ook nog eens de jongste persoon ooit in de lijst. Verstappen is op dit moment namelijk pas 25 jaar oud. Aangezien Max nog een langdurig contract heeft bij Red Bull Racing zijn we benieuwd waar hij over enkele jaren staat in de lijst met de rijkste mensen van Nederland.

Wat is in 2022 het vermogen van Peter Gillis?

Ondanks dat de meeste mensen liever niet in Quote 500 komen, is Peter Gillis ervan overtuigd dat hij een plekje in de Quote 500 verdient en daarom richtte hij dan ook de Quote 501 op voor zichzelf. Zo schat hij zijn eigen vermogen dan ook op 250 miljoen euro, maar volgens de Quote is dat ‘slechts’ 85 miljoen euro. Paul van Riessen, hoofdredacteur van de Quote, zei destijds dan ook dat Peter Gillis bij lange na niet genoeg geld heeft om mee te spelen in de Champions League van de ondernemers.

Met zijn geschatte vermogen van 85 miljoen euro zit hij dus nog zeker 35 miljoen euro van de hekkensluiter van de Quote 500, Max Verstappen, af. Hiermee laat Max ook buiten het circuit om mensen achter zich.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)