Perdida (Stolen Away) is nieuwe serie op Netflix

In Perdida (Stolen Away) volgen we hoofdpersoon Antonio Santos. In de hoofdstad van Colombia, Bogota, slikt hij met opzet cocaïnebolletjes door. Als hij vervolgens op het vliegveld wordt opgepakt en naar de gevangenis wordt gestuurd, lijkt zijn leven in elkaar te storten.

Het is dus ook opvallend dat hij de hulp van zijn advocate afslaat. Maar wat blijkt? Antonio heeft zich met opzet laten oppakken. Wat dat betreft doet de serie denken aan Prison Break, waar Michael Scofield hetzelfde deed. Maar waarom laat Antonio zich vrijwillig opsluiten?

stolen away netflix

Op zoek naar ontvoerde dochter

Het wordt duidelijk dat Antonio maar één doel voor ogen heeft: het terugvinden van zijn dochter. Zij werd 13 jaar geleden ontvoerd in Spanje en is nog steeds vermist. Antonio gelooft dat één van de gevangenen weet waar wij zijn dochter is. Via hem hoopt hij na al die jaren zijn dochter weer in zijn armen te kunnen sluiten.

Maar voor het zover is, zal hij zijn hoofd koel moeten houden. De vermissing blijkt onderdeel te zijn van een veel ingewikkelder en groter geheel. Perdita wordt hierdoor niet een doorsnee gevangenisserie, maar één waarin het hard tegen hard is. Niemand is veilig en niemand is te vertrouwen. Wat dat betreft past de serie zo in het rijtje van andere actieseries op Netflix.

Meer Spaanse actieseries op Netflix

Perdida is bij lange na niet de enige Spaanstalige serie die we kunnen vinden op Netflix. Zo schreven we recent al over The Minions of Midas, waarin een rijke zakenman met de dood wordt gechanteerd. Ook La Reina del Sur, over een legendarische drugskoningin, is op Netflix te zien. Qua Spaanse actieseries komt Netflix dus niets tekort, maar nieuwkomers zijn altijd welkom.

Zie hieronder de trailer van de serie:

 

Perdida, dat vertaald iets als ‘Stolen Away’ betekent, heeft een IMDb-score van een 7.1. Het eerste seizoen bestaat uit 11 afleveringen.