Peaky Blinders-schrijver Steven Knight

Steven Knight is een druk baasje. Je zou denken dat je het met het schrijven en researchen van de complexe scripts van Peaky Blinders wel druk genoeg hebt, maar Steven Knight laat het er niet bij zitten. Van een andere serie waar Knight een van de schrijvers van is, is bekend geworden dat er sowieso nog twee seizoenen van de serie volgen. En dan te bedenken dat van Peaky ook al seizoenen 6 en 7 aangekondigd zijn. Toch houdt het Steven Knight niet tegen serieuze plannen te maken voor nog een nieuwe serie. En dat is maar goed ook, want het kan best weleens heel vet gaan worden.

Peaky Blinders

SAS

De Peaky Blinders-schrijver heeft verregaande plannen om een serie te schrijven over een geheime Britste elite-eenheid. De eenheid in kwestie is de Special Air Service, of kortweg SAS. De SAS werd in 1941 in het heetst van de strijd opgericht. Nog altijd geldt deze speciale luchteenheid als een van de meest geheimzinnige onderdelen van het Britse leger. Tijdens de tweede wereldoorlog voerde de SAS geheime missies op vijandelijk grondgebied uit. In operste staat van geheimhouding bereidden ze hun missies voor. Het verrassingselement van hun aanvallen moest de chaos en schade nog desastreuzer maken voor de vijand.

Peaky Blinders

Dunkirk meets Top Gun?

De militairen voerden hun missies met gevaar voor eigen leven uit. Steven Knights nieuwe project gaat het lot van de geheime eenheid gedetailleerd neerzetten. Knight baseert de serie op Ben Macintyre’s boek SAS: Rogue Heroes. Veel meer is er over de serie nog niet bekend. Een officiële titel is er nog niet, ook niet wie erin gaan spelen, of hoe de personages gaan heten. Misschien wordt het wel een Top Gun-achtige serie met een soort Maverick, maar dan 45 jaar eerder? Wie weet. In de tussentijd kijken we met smart uit naar Peaky Blinders seizoen 5, dat op 4 oktober op Netflix zal verschijnen.

Om je in de tussentijd bezig te houden: Gaat dit de volgende Spaanse hit op Netflix worden?