Het kledingmerk Sessane Nove in GTA 6-trailer

De trailer zou eigenlijk pas op 5 december worden uitgebracht, maar helaas werd hij al op 4 december gelekt via sociale media. Een onbekende bron deelde de video laat op de avond en al snel vroegen fans zich af of het echt was. Rockstar reageerde snel en plaatste een verklaring op X (voorheen Twitter): “Onze trailer is gelekt, dus bekijk alsjeblieft de echt trailer op YouTube.” Hiermee bevestigden ze dat de gelekte video inderdaad authentiek was.

Naast het feit dat GTA 6 terugkeert naar Vice City na 20 jaar, bevat het spel ook een bekend modemerk genaamd Sessanta Nove. Fans van eerdere GTA-games zullen dit merk waarschijnlijk herkennen, aangezien het ook voorkomt in GTA 5 en Grand Theft Auto Online.

Sessanta Nove is geïnspireerd door Louis Vuitton en heeft zelfs een monogramlogo dat lijkt op dat van het echte merk. Scherpe waarnemers hebben echter ontdekt dat één van de vrouwen in de GTA VI-trailer een bikini draagt met het bekende Sessanta Nove-patroon. Maar wist je dat dit patroon eigenlijk een grap is van Rockstar? Het woord “Sessanta Nove” betekent namelijk “negenenzestig” in het Italiaans, wat verwijst naar een bepaalde positie (we weten allemaal wel wat hiermee bedoeld wordt). Dit is een briljante en gewaagde zet van de makers om deze dubbelzinnigheid in hun eerste teaser te verwerken.

Geeft het vliegtuig een hint naar de mogelijke release date van GTA 6?

Naast deze expliciete grap hebben fans ook nog een cryptische verwijzing ontdekt. Slechts 15 seconden in de video krijgen we een uitzicht op de zee in Vice City te zien, gevolgd door een vliegtuig dat overvliegt met een spandoek waarop staat: “Waarom negenenzestig als je negen één negen kunt hebben”. Na alle geruchten over de release date van GTA 6, speculeren veel gebruikers nu dat dit spandoek verwijst naar de nog niet aangekondigde releasedatum van GTA 6. Een gebruiker schreef: “9.19.2025 let op mijn woorden.” Een andere zei: “Als het een mogelijke releasedatum is, is het wel een hele slechte easter-egg.”

hint releasedatum gta 6 trailer

Hoewel sommige fans hoopvol zijn over deze mogelijke releasedatum, heeft Rockstar al aangegeven dat ze grote titels zullen uitbrengen in 2025. Dit betekent datde release date van GTA 6 uiterlijk zal vallen in april 2025, tenzij er vertragingen zijn.

Het feit dat GTA 6 zich zal afspelen in Vice City heeft ook voor veel opwinding gezorgd onder fans. Deze keer zullen spelers nieuwe delen van de stad kunnen verkennen, wat naar verluidt het meest meeslepende GTA-spel tot nu toe zal zijn. Zoals gezegd: de trailer van GTA 6 heeft zelfs een record verbroken op YouTube. Het is de snelst bekeken trailer ooit, waarbij het record van MrBeast van 46 miljoen views in minder dan negen uur werd overtroffen.

Bekijk de GTA 6-trailer hier: