Op welke consoles wordt GTA 6 verwacht?

GTA 6 wordt waarschijnlijk uitgebracht op de nieuwste generatie consoles en PC, specifiek de PlayStation 5, Xbox Series X|S, en natuurlijk voor PC-gebruikers. Gezien de ontwikkelingen en technologische vooruitgang lijkt een release voor oudere consoles zoals de PlayStation 4 of Xbox One onwaarschijnlijk.

Wat is de beoogde releasedatum?

Een exacte releasedatum voor GTA 6 is nog niet bekendgemaakt. Insiders, zoals Tez2, suggereren een mogelijke lancering rond de feestdagen van 2024, hoewel er een kans is op uitstel tot begin 2025. De game-industrie staat bekend om haar vertragingen, dus een release in 2025 of zelfs 2026 zou niet geheel verrassend zijn.

Onthulling van Grand Theft Auto 6 met de trailer

Rockstar Games heeft aangekondigd dat de wereld in december 2023 een eerste blik op GTA 6 kan werpen met een trailer. Volgens veel geruchten wordt de trailer verwacht op 5 december 2023. Deze aankondiging komt overeen met rapporten van journalist Jason Schreier, die een spoedige onthulling voorspelde ter ere van het 25-jarig bestaan van Rockstar Games.

LeakĀ toonde beelden van Vice City

Opvallend was de leak van gameplay-beelden op 18 september, met daarin politieachtervolgingen. Deze beelden, bevestigd door Jason Schreier, lieten zien dat Vice City opnieuw een belangrijke rol speelt in GTA 6, compleet met twee hoofdpersonages. Ondanks deze onverwachte lek, verzekerde Rockstar dat de ontwikkeling van het spel geen significante vertraging zal oplopen.

Crossplay in GTA 6?

Of GTA 6 crossplay zal ondersteunen, is nog onduidelijk. Als Rockstar deze functie introduceert, zou het de eerste keer zijn dat spelers op verschillende platforms samen kunnen spelen in een van hun spellen.

Hoe ziet de map van de nieuwe GTA game eruit?

Hoewel de exacte kaart van GTA 6 nog steeds een mysterie is, suggereren gelekte gameplay-beelden dat we terugkeren naar Vice City. Er gaan geruchten dat de kaart gigantisch zal zijn, mogelijk een combinatie van bekende locaties zoals Vice City, San Andreas, Liberty City, en zelfs Europese steden zoals Londen. Volgens analist Michael Pachter zal GTA 6 misschien wel de grootste en meest gedetailleerde Rockstar-sandboxkaart ooit bevatten, een spannend vooruitzicht voor fans die graag urenlang willen verkennen.