Extra bescherming voor je privacy

In een eerdere update dit jaar introduceerde WhatsApp al iets handigs om de privacy van de gebruikers te beschermen. Zo werd er een chatvergrendeling aan WhatsApp toegevoegd om zo gebruikers te helpen om hun gesprekken op hun smartphone te beschermen. Zowel privé- als groepsgesprekken kunnen vergrendeld worden, zodat jij de enige bent die deze chats kan lezen.

Deze WhatsApp-functie kun je dus gebruiken om je chats gemakkelijk met een vingerafdruk af te schermen. Je opent het gewenste gesprek dat je wil vergrendelen en scrolt naar beneden. Daar kun je kiezen voor de optie ‘Chatvergrendeling’. Door hier vervolgens op te klikken wordt er om je vingerafdruk gevraagd ter verificatie. Hierna is je gesprek vergrendeld.

nieuwe whatsapp functie

Chats verbergen met nog een extra beveiliging

Veel gebruikers waren al erg blij met de komst van deze functie eerder dit jaar, alleen gaat WhatsApp nu nog een stapje verder betreft de privacy. Zo wordt er een extra beveiligingslaag toegevoegd door middel van een code, waardoor het nog moeilijker wordt om je chatberichten terug te vinden. Op deze manier heb je volledige controle over je privacy.

Nu heb je namelijk ook de optie om de map ‘vergrendelde chats’ in je chatlijst te verbergen, waardoor je deze chats alleen maar terug kan vinden door je eigen geheime code in de zoekbalk in te voeren. Ook de manier om een chat te vergrendelen is eenvoudiger geworden. Zo moest je eerst naar de chatinstellingen gaan om dit zo in te stellen, maar nu hoef je alleen nog maar de chat even ingedrukt te houden om deze te vergrendelen. Een fijne en zeer handige update waar veel mensen wel blij mee zullen zijn.

Vanaf december 2023 is deze nieuwe functie aan WhatsApp toegevoegd en zal in de komende maanden wereldwijd beschikbaar zijn voor alle WhatsApp-gebruikers. De makers zijn van plan om in de toekomst nog meer functies aan WhatsApp toe te voegen om zo de privacy van de gebruikers nóg beter te beschermen.