De pasvormen van pakken

Wij hebben vier soorten pasvormen voor je geselecteerd. Pasvormen die anno 2019 in het straatbeeld uiterst gewaardeerd worden. De vier fits die wij bespreken: de skinny fit, de slim fit, reguliere fit en relaxed fit. Laten we gelijk beginnen met het jasje. De schoudernaad moet vallen op het eindpunt van je schouder, de lengte van je jasje eindigt bij het eindpunt van je bil en de lengte van je mouw eindigt bij het beginpunt van je duim. Dit zijn ongetwijfeld de drie belangrijkste onderdelen bij de fitting van je jasje. Ongeacht het model dat je draagt, zijn dit de punten die je altijd in gedachte moet houden bij de pasvormen van pakken.

Skinny fit pakken

De laatste jaren een trend, die zich ook doortrekt naar de pakken. Het pak mag aanvoelen als een tweede huid. Maar dit betekent niet dat je een maatje kleiner gaat! De broek moet naadloos aansluiten in de band en de lengte mag wat korter zijn. Houd er rekening mee dat de broek je benen mag omarmen, maar maak er geen legging van. Omdat dit een casual look is, mag je jasje qua lengte een tikje korter zijn dan gebruikelijk. Maar doe dit asjeblieft niet te kort, anders lijk je op een wandelend condoom. Wees daarnaast voorzichtig in de taille van het jasje, zorg dat het jasje strak aansluit, maar het mag niet trekken in de taille.

pasvormen pakken

Om deze look een beetje omhoog te halen, kan je een waistcoat toevoegen en er een driedelig pak van maken. Maar pas op dat dit niet het silhouet uit je pak haalt. Daarnaast kan je het wat meer casual gaan dragen door er een geprint overhemd onder te dragen. Wanneer je deze pasvorm hebt gekozen, zorg er dan voor dat je broek nauw aansluit in de band, hij iets boven je schoen valt en niet zo strak zit als een legging. Voor het jasje houd je de regels van schouders en mouwlengte aan: het jasje mag iets korter dan gebruikelijk, vanwege het casual gebruik en laat het jasje niet te strak aanmeten.
Onze selectie skinny fit pakken:

Slim fit pakken

Wanneer er in Nederland een pasvorm wordt aangehouden van hoe een pak moet zitten, is het deze pasvorm. Elke gerenommeerde pakkenzaak hanteert dit dan ook als pasvorm voor de business man. Klassieke fit van het jasje met een lengte zoals die hoort, over de billen. Het jasje zit aangesloten, maar niet te strak. De broek zit aangesloten in de band en op de bil en voor het bovenbeen wordt extra ruimte ingemeten ter grootte van een halve duimbreedte. Daarnaast houd je de lengte van je broek klassiek. Hij valt net over je schoen met een lichte knik van voren.

pasvormen van pakken MAN MAN

Dit is de meest klassieke business look op dit moment. Zorg er dan ook voor dat je er niet te veel aan sleutelt. Houd je accessoires simpel en klassiek en kies voor een subtiele das en pochet eventueel. Wil je dit pak iets meer casual dragen, draag een button down shirt zonder das. Dit pak draag je dan voornamelijke als zakelijke outfit.
Onze selectie slim fit pakken:

Regular fit pakken

Het grootste verschil in de slim fit en regular fit pakken zit hem in de schnitte van je pak. Bij slim fit is je jasje wat getailleerder dan bij een regular fit, die valt namelijk iets rechter naar beneden. Ditzelfde geldt voor de broek. Bij een slim fit loopt die van de knie tot enkel wat nauwer toe en bij de regular fit loopt deze recht toe. Draag deze fit dan ook alleen zakelijk, en zorg ervoor dat de de broek over de schoen valt met een lichte knik erin.

pasvormen van pakken MAN MAN

Dit pak is uitermate geschikt voor de man die te maken heeft met een ‘dad bod’. Zo zorg je ervoor dat je dit een beetje kan wegwerken. Draag de regular fit pakken in ieder geval niet casual, daar is ie te formeel voor. Wees net als het slim fit pak een beetje voorzichtig met je accessoires. Het klassieke zakelijke pak is dan ook een van de vier verschillende pakken die iedere man nodig heeft.
Onze selectie regular fit pakken:

Relaxed fit pakken

Een stijl die op dit moment de boventoon voert in Italië, maar ook zeer gewaardeerd wordt onder de Nederlanders. Het pak dat casual gedragen wordt. Houd voor je jasje de gangbare regels aan. Wel mag het silhouet iets rechter vallen. De broek is waar je hierin het verschil maakt. De broek valt zowel op je boven- als onderbeen een stuk ruimer dan de andere modellen. Zo zorg je voor ruimte en comfort, zonder dat je een slechte look creëert. In een fit als deze moet je wel goed geadviseerd worden. Want wanneer je het too much doet of juist niet ruim genoeg, zie je er namelijk niet uit. Daarnaast kan je het pak zo gek maken als je zelf wilt, leef je dus een keer lekker uit hiermee.

pasvormen van pakken MAN MAN

Dit pak wordt uitsluitend in casual gebruik gedragen. Ga daarom ook voor een wat meer casual uitstraling van patroongebruik en stof. Kies linnen, katoen of een combinatie van verscheidende stoffen als basis. Vervolgens tip je dit af middels een ruit of streep als patroon. Zo heb je het ultieme relaxed fit pak te pakken, die je ook in het weekend gaat dragen vanwege het comfort.
Onze selectie Regular fit pakken:

Er zijn nog legio andere pasvormen van pakken. Wij hebben enkele voor je opgesomd die anno 2019 veel gezien worden in het straatbeeld. Maar het belangrijkste is dat de pasvormen van pakken wel op jouw lichaam aansluiten. Laat je daarom goed adviseren in een van de beste pakken winkels in Nederland.