Pasta carbonara met kip (recept)

Bij spaghetti denken veel mensen aan snel rode sauzen, maar pasta met een andere saus kan ook heerlijk zijn. Niet gek dus dat carbonara een van de populairste gerechten in de Italiaanse keuken is. Normaal gesproken wordt dit gemaakt met spekjes of ham, maar dit recept is een variant met kip. Hieronder zie je hoe je dit gerecht maakt, maar eerst de ingrediënten:

Ingrediënten

• 250 gram dunne tagliatelle
• zout en peper
• 4 plakjes katenspek, in stukjes
• 3 tenen knoflook, geperst
• 250 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
• 4 middelgrote eieren, losgeklopt
• 100 gram Parmezaanse kaas
• verse peterselie, fijngesneden

Bereiding

– Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en voeg wat zout toe aan het water. Bewaar ongeveer 60 ml van het kookvocht.
– Bak de spek krokant en voeg de knoflook de laatste paar minuten toe. Haal het hierna uit de pan.
– Maak de kipfilet gaar en voeg eventueel peper en zout toe.
– Zet het vuur laag en voeg de spekjes en pasta toe aan de pan.
– Breng het geklutste ei op smaak met peper en zout en voeg toe aan de pan.
– Voeg circa 75 gram Parmezaanse kaas samen met wat vers gesneden peterselie en wat kookvocht toe en roer het geheel goed door.
– Garneer de pasta met nog wat extra Parmezaanse kaas en vers gesneden peterselie.

Denk jij ook aan hoe gezond jouw recepten zijn? Bekijk ook of volkoren pasta gezonder is dan witte pasta.