Door volkoren pasta zal je gaan afvallen

Niet alle pasta’s zijn goed om te eten als je wilt afvallen. Het gaat namelijk om de hoeveelheid die je eet en de soort pasta. Volkoren pasta is gezonder dan witte pasta volgens Het Voedingscentrum. Deze zit ook in de welbekende Schijf van Vijf. Volkoren pasta bevat namelijk mineralen, vitamine B en veel eiwitten. Het is gemaakt van hele graankorrels waardoor er ook meer vezels zitten in volkoren dan in witte pasta, dat wordt gemaakt van bloem. Je vraagt je misschien af waarom volkoren producten beter voor je zijn. Dit is omdat ze van bepaalde hartziekten het risico verlagen dat je het krijgt. Daarnaast zit in volkorenpasta minder calorieën wat beter voor je is. Ook verzadigt het beter wat je beter beschermt tegen het te veel eten ervan.

Voeg groenten toe

Groenten zijn essentieel in deze maaltijd. Voeg twee keer zo veel groenten als normaal en probeer de helft van de pasta te eten van wat je normaal gesproken zou doen. Ook zou je de pasta kunnen vervangen met bijvoorbeeld courgetti. Dit is spaghetti dat is gemaakt van courgette. Om de eiwitten te behouden is het dan wel handig om er bijvoorbeeld kip, vis of kaas bij te doen.

Afvallen pasta gerecht groenten

De saus is ook belangrijk

Het beste is om zelf een saus te maken. Gebruik tomatensaus als basis en voeg knoflook, ui en eventueel basilicum of olijven toe. Als de saus dan nog een beetje flauw smaakt kan je een beetje zout toevoegen. Pas wel op dat je niet te veel zout toevoegt want anders kan dat leiden tot gezondheidsproblemen, en dat is het tegenovergestelde van wat we willen bereiken met dit gerecht.

Door dit pasta gerecht ga jij afvallen

Al met al is dit een lekker gerecht waarvan je verzekerd bent dat je er ook nog eens door zal gaan afvallen. Wij zouden het wel snappen als er vanaf nu voor dit gerecht een vaste dag in de week gereserveerd wordt.