In Paranormal krijgt professor Refaat het zwaar

Voor Paranormal volgen we hoofdpersoon Refaat Ismail omstreeks de jaren ’60. Hij houdt zich bezig met hermatologie, de studie naar bloed en bloedafwijkingen. Door zijn beroep wordt hij vaak ingeschakeld wanneer mensen vermoeden dat ergens paranormale activiteiten gaande zijn. Zelf gelooft Refaat hier echter niet in. Hij gelooft in de wetenschap en vooral niet in paranormale activiteiten.

Alles verandert echter wanneer hij meer en meer in aanraking komt met krachten die duidelijk bij een andere wereld horen. De professor kan de aanwezigheid van deze paranormale krachten niet langer meer ontkennen. Samen met zijn Maggie, een collega van zijn universiteit, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Maar hoe dieper zij zich onderdompelen in de paranormale wereld, hoe gevaarlijker de situatie voor hun én hun dierbaren wordt.

Paranormal

Succesvolle thrillerserie van 81 boeken nu verfilmd

De serie is gebaseerd op een zeer succesvolle serie thrillerboeken van de schrijver Ahmad Khaled Towfeq. Niet één of twee boeken werden door de schrijver geschreven: hij publiceerde maar liefst 81 verhalen over de professor. In deze verhalen staan veel mysteries centraal waarbij men Refaats hulp nodig heeft. Denk dus aan een soort Sherlock Holmes, maar dan van de paranormale activiteiten. De boeken werden gepubliceerd in Egypte, maar Ahmad Khaled Towfeqs hitserie heeft nu dus ook zijn weg gevonden naar de internationale markt. Liefhebbers van het horrorgenre moeten nog even geduld hebben om de serie te kunnen kijken. De releasedatum van Paranormal staat namelijk gepland voor 5 november. Dan staan de 6 afleveringen van het eerste seizoen op Netflix.

Paranormal

Meer horror films en series op Netflix

Ben je voor de komende periode op zoek naar een spannende film of serie waar je nekharen overeind van gaan staan? Dan kan je op Netflix rekenen. Zo staat sinds een tijdje The Haunting of Bly Manor online: het langverwachte vervolg op The Haunting of Hill House (die overigens ook nog te zien is en misschien wel enger is dan het vervolg). Ook freaky klassiekers als Hereditary en The Nun zijn – met gevaar voor eigen leven – te kijken.