Veel mensen nemen een paracetamol tegen een kater. Sommigen gebruiken het zelfs voordat ze gaan slapen in de hoop dat de kater in ochtend mee valt. Volgens de apotheker helpt dat al helemaal niet, want de paracetamol werkt maar vier tot zes uur en tijdens het slaap merk je bijna niks van je kater.

Een betere tip voor het slapen gaan: drink drie glazen water, dat werkt goed tegen uitdroging. Paracetamol doet ook niets aan de oorzaak van een kater, want jouw kater wordt veroorzaakt door afbraakproducten van alcohol. Bovendien is de combinatie van paracetamol en alcohol ook slecht voor je lever en nieren. Je hebt natuurlijk de volgende dag snel de neiging om een paracetamol te slikken, maar als dat niet kan, wat sleept je dan door de dag heen?

Dit sleept jou door je brak dag

Wat jou door jouw brak dag kan slepen is ibuprofen. Dit is hetzelfde is als een paracetamol, maar dit is niet slecht voor je. Dit werkt als een pijnstiller en zorgt voor een minder bonkend hoofd. Aspirine is ook geen aanrader om te nemen met een kater omdat daar acetylsalicylzuur in zit. Dit is ook erg slecht voor je lever en nieren. Ibuprofen werkt ontstekingsremmend en gaat opgezette aders tegen, wat meteen je hoofdpijn zal verlichten.

neem nooit paracetamol tegen je kater

Mocht je echt nog steeds veel last hebben van je kater, kun je ook een hersteldrankje nemen. Neem bijvoorbeeld een bak koffie of een vette hap, volgens wetenschappers werkt dat goed tegen je hangover. En zorg goed voor een goed ontbijt tegen de kater. Wij weten dat je kotsmisselijk kan worden van eten in de ochtend, maar dit kan jou enorm goed helpen om door jouw brakke dag heen te komen.

En nog even één belangrijke tip: zorg voor een goede bodem voordat je gaat drinken. Als het goed is, weten jullie allemaal wel dat drinken op een nuchtere maag niet goed is. Pizza en pasta zijn erg goede maaltijden en ze zijn ook nog eens heel lekker. De vetten en koolhydraten zorgen ervoor dat de alcohol langzamer in je lichaam wordt opgenomen. Ben jij op dit moment gezond bezig? Dan is vette vis ook een goed voorbeeld, maar je kan natuurlijk ook gezonde maaltijden maken met verschillende groentes erin. Deze groentes zijn erg goed voor de bescherming van je lever: boerenkool, broccoli, bloemkool, knoflook, bieten en avocado. Let ook goed op wat je drinkt over de hele avond. Donkere dranken bevatten meer onzuiverheden, wat invloed kan hebben op jouw kater. Het is dus beter om een shotje wodka te bestellen dan een glaasje whisky.