Pandemic: Covid 19 is informatieve documentaire

Het COVID-19 virus beheerst onze gesprekken, gedachten, ontmoetingen en vragen nu al een tijd. Door social distancing blijft iedereen zo veel mogelijk thuis. Onze ontmoetingen met vrienden en collega’s nemen dus af, maar onze vragen blijven. Om meer duidelijkheid te krijgen over het corona-virus kun je de documentaire Pandemic: COVID-19 op Discovery kijken. Deze documentaire behandelt de ontwikkelingen over het virus.

Experts aan het woord

In de documentaire komt een grote goed experts aan het woord. Zij proberen een aantal vragen te beantwoorden. Waarom is het corona-virus bijvoorbeeld zo dodelijk? En welke stappen moeten wij als mensheid zetten om dit virus zoveel mogelijk in te perken? Het zijn vragen die, nu het virus ook al langere tijd ons land heeft bereikt, relevanter zijn dan ooit. In Pandemic: Covid 19 wordt ook gekeken naar het punt waar het virus begon. Dit was in Wuhan.  Op de grote voedselmarkt in het Chinese Wuhan lijkt het virus van een dier op een mens te zijn overgesprongen. In Pandemic: Covid 19 is er extra aandacht voor deze oorsprong. Zo wordt er getracht uit te leggen hoe het proces in zijn werk gaat waarbij een virus van dier op mens overspringt.

coronavirus documentaire

Corona-virus documentaire kijken

De documentaire van Discovery verschilt met Pandemic: How to Prevent an Outbreak. Deze Netflix-serie werd een paar maanden geleden toegevoegd op Netflix. De documentaire stelt dat het niet de vraag is óf er een nieuwe virusuitbraak op aarde plaatsvindt, maar wanneer. Daar heeft de documentaire dus gelijk in gekregen. Ondanks dat de documentaire al langere tijd geleden online stond, is hij nu pas echt relevant geworden. In beide documentaires komen dokters, onderzoekers en experts aan het woord. Pandemic: Covid 19 is te zien via de website van Discovery, Hier dien je wel een account voor te hebben. Pandemic: How to Prevent an Outbreak kun je zien op Netflix, waarbij natuurlijk ook een account nodig voor is.