Nieuw op Netflix in week #4

Een nieuwe week betekent weer genoeg content dat nieuw op Netflix verschijnt. De streaming service blijft zichzelf uitbreiden. Waar vorige week de eerste Nederlandse Netflix Original Ares verscheen, is het deze week de beurt aan een aantal documentaires en een spannende, grappige film.

Rise of Empires: Ottoman

Rise of Empires: Ottoman is een Turkse productie. Dit is niet verwonderlijk, want centraal staat het Ottomaanse rijk. Dit Turkse rijk was in zijn gloriedagen ongelofelijk groot. De serie vertelt het verhaal van de belegering van Constantinopel. Deze belegering is bepalend geweest voor de geschiedenis vanwege een aantal jaren. Zo wordt de Ottomaanse overwinning ook wel eens gezien als het einde van het Romeinse rijk en de Middeleeuwen. Bovendien was de manier van vechten (waarbij er buskruit werd gebruikt) uniek. Een interessant aan de serie zijn de toevoegingen van deskundigen. De serie is hiermee zowel een historische documentaire als een spannende actiefilm. De zes afleveringen van Rise of Empires: Ottoman staan vanaf 24 januari nieuw op Netflix.

October Faction

Deze nieuwe serie is gebaseerd op een succesvolle reeks stripboeken en draait rondom een familie van monsterjagers. Het stel Fred en Deloris moeten moeite doen om hun geheime identiteit te bewaren. Zij zijn onderdeel van een geheime organisatie die monsters opjaagt en uit de weg ruimt. Alsof deze klus niet al zwaar genoeg is, zijn ze ook nog opgezadeld met de opvoeding van de zeventienjarige tweeling Viv en Geoff. De serie is een combinatie tussen horror en fantasy, maar dat gelukkig in een jasje van humor gestoken. Donderdag 23 januari kan jij de afleveringen, die dan nieuw op Netflix staan, checken.

Pandemic: How to Prevent an Outbreak

De kans is groot dat je vroeger les hebt gekregen over de pest: een grootschalige ziekte die miljoenen mensen het leven kostte. Wellicht denk je er niet veel over na en schuif je het af als iets van vroeger. De documentaire Pandemic: How to Prevent an Outbreak kijkt echter naar de toekomst in plaats van het verleden. In de documentaire zegt men dat het geen vraag is of er een nieuwe griepepidemie komt, maar wanneer. Dokters, onderzoekers en ouders komen aan het woord. De documentaire staat vanaf 22 januari nieuw op Netflix.