Komt er wel of geen Ozark seizoen 4?

De toekomst van Ozark is nog onzeker. Een nieuw seizoen is nog niet bevestigd door de producenten achter de serie. Dit is niet verwonderlijk, want het derde deel staat pas een week op Netflix. Wellicht willen de makers én Netflix zelf eerst de kijkcijfers afwachten voordat ze groen licht geven voor Ozark seizoen 4. Afgaande op de recensies die de serie heeft gekregen zou het zomaar eens kunnen dat we over een tijd kunnen genieten van een vervolg. Het derde seizoen heeft hogere recensies dan de voorgaande delen. Zo heeft seizoen 3 een Rotten Tomatoes-score van 95%, terwijl de eerste delen scores van 70% en 76% hadden.

Ozark Seizoen 4

Releasedatum op Netflix

Het eerste seizoen werd op 21 juli 2017 uitgebracht. Het deel dat hierop volgde was vanaf 31 augustus 2018 te zien. Vervolgens duurde het een behoorlijke poos voordat het derde seizoen van Ozark ook te zien was. Maar liefst negentien maanden na seizoen 2, kwam afgelopen week seizoen 3 uit. Tussen de eerste twee delen zat dus een periode van 13 maanden, en tussen het tweede en derde deel een periode van maar liefst 19 maanden. We zouden Ozark seizoen 4 dus in tussen april en oktober van 2021 kunnen verwachten. Het blijft overigens de vraag wat voor invloed het coronavirus heeft op een toekomstige productie. De opnames van veel series liggen namelijk stil. Het zou hierdoor dus wel eens nóg langer kunnen duren voordat we de Byrde’s, Ruth en de rest weer zien.

Nieuwe verhaallijnen

We kunnen nog niet met zekerheid zeggen waar het vierde seizoen over zou kunnen gaan. Een producent van de show deed er zelf wel uitspraken over. Hij zei dat de focus in een vierde seizoen op Ruth zal liggen en de vraag of ze echt iets voor zichzelf kan creëren. Wat betreft de Byrde’s vraagt hij zich af of ze hun grootste fout in hun voordeel kunnen laten werken en hoeveel karma er nog naar ze onderweg is. Het blijft de vraag of en wanneer we Ozark seizoen 4 kunnen verwachten. Tot die tijd kan je genieten van het derde deel dat op Netflix staat. Zoek je een andere serie, hou dan Defending Jacob met Chris Evans in de gaten.