Hoe draag je een overhemd onder een trui?

Genoeg van de korte mouwen en outfits met maar één laagje. We moeten weer iets creatiever gaan worden. De combinatie van het overhemd onder een trui is een well-known en altijd goede outfit. Dit is een casual-chique look, met eindeloze mogelijkheden om te combineren. Wil jij dus je overhemd onder een trui dragen, zorg er dan voor dat je dit met een crew-neck pullover doet. Dit is een dunne trui met een ronde hals. Simpel, maar stijlvol. Maar hoe kan je de kledingstukken op de beste manieren en kleuren combineren?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door menwithclass (@menwithclass)

Draag het overhemd op de klassieke manier: stop de onderkant in de broek en laat de kraag van het overhemd boven de trui uit komen. Je kan er ook voor kiezen om de kraag er niet bovenuit te laten komen en de puntjes in de trui stoppen, zo hangt er niks los. Laat de mouwen van het overhemd een klein beetje onder die van de trui komen en je look is af. Details maken de man. Dit is een look voor nette gelegenheden, bijvoorbeeld een meeting, sollicitatiegesprek of diner.

Je kan een overhemd ook onder een hoodie dragen – iets wat je niet snel verwacht – deze vorm is meer bedoeld voor de alledaagse look. Het is meer een look die je gebruikt als je buiten met je overhemd loopt, maar het toch net iets te koud is voor een pullover. Dit is echter geen reden om het niet goed eruit te laten zien. Als je een hoodie over je overhemd draagt, zorg er dan voor dat de onderkant niet in de broek zit maar eronder uitsteekt. Zo geef je de look een speelse vibe.

Wat zijn goede kleurencombinaties?

Als je denkt aan kleurencombinaties voor je kleding, kunnen er twee dingen gebeuren: je hebt de juiste combinatie te pakken of je slaat de plank volledig mis. Wij zijn van mening dat je bij het combineren van een trui en overhemd voor de veilige opties moet gaan, met kleuren als grijs, donkerblauw, zwart of wit.

Voordat we beginnen, een aantal tips: Vaak staat het beter als je overhemd een lichtere tint dan je trui heeft. Als je een trui met print draagt, zorg er dan voor dat je een effen overhemd draagt en vice versa.

Ook kan je ervoor kiezen om twee verschillenden tinten van dezelfde kleur te dragen, denk dan bijvoorbeeld aan een lichtblauw overhemd en een donkerblauwe trui. Een kleurcontrast aangaan is een iets grotere uitdaging. Zorg ervoor dat je niet te veel heftig kleuren in één outfit combineert. Let er ook op dat je complementaire kleuren niet bij elkaar mixt. Dus geen rood met blauw en geel. Niet doen!

Al met al is de veiligste (en tevens de stijlvolste) optie een wit overhemd en een pullover (met een ronde kraag of opstaande kraag) in een donkerdere kleur, zoals zwart, grijs of donkerblauw. Simpel, maar altijd goed.

Zorg ervoor dat je overhemd niet te groot is, want dit ga je zien. Zo wordt de outfit kreukelig en lijkt het alsof jij je overhemd helemaal weg hebt gestopt. Vaak werkt een chino of pantalon het beste met deze look. Combineer het met basic sneakers en je hebt altijd een stijlvolle outfit te pakken.