Zwart op zwart, het hele jaar door

Alleen maar zwarte items uit de schappen trekken, en klaar! Gelukkig is deze look meer dan enkel op zwart sorteren. De kunst bij het dragen van mono kleuren is het contrast tussen structuren en silhouetten, want enkel een zwart pallet maakt jou look niet onderscheidend. Zwart op zwart is niet enkel street, want wie dit juist weet te combineren krijgt deze look zelfs in een formeel jasje gestoken. Zo rock jij een zwart op zwart look in een formele look:

zwart op zwart combinatie formeel zwart op zwart combinatie formeel1 zwart op zwart combinatie formeel2

Structuren

Dik gebreiden wollen truien, skinny jeans met een wax of misschien wel een zwarte canvas jas met pads van leer. Dit zijn een aantal voorbeelden van verschillende structuren die je kunt toevoegen aan je outfit. Dit zorgt er allemaal voor dat de kleur gaat leven, zelfs een kleur (lees: tint) als zwart. Probeer voorzichtig te combineren met max vier verschillende structuren. In onze ogen is een stijlvolle look een lederen biker jacket plus een zwarte denim jeans en een basic katoenen zwart T-shirt. Eenvoudig, maar enorm stijlvol. Een look die vrijwel elke man kan rocken, ongeacht je leeftijd. Zie hieronder een aantal stijlvolle combinaties met lederen zwarte jassen.

zwart op zwart combinatie leer zwart op zwart combinatie leer1 zwart op zwart combinatie leer2

Silhouetten

Slanke broek, een trui op de heupen en een grote regen jas, dit is een juiste toepassing. Het is belangrijk dat er bij het dragen van één kleur iets gebeurt in de vorm van de outfit. Zo geeft een slanke broek met een lange regenjas die fladdert een sierlijk voorkomen, waardoor de simpele zwarte look spannend wordt. Maak altijd de balans op tussen de top en bottom, als de broek strak is dan draag je top los en vice versa.

zwart op zwart combinatie contrast zwart op zwart combinatie contrast 2 zwart op zwart combinatie contrast 3

 

Onze suggesties voor zwarte kleding voor mannen:

Zoek jij nog meer inspiratie voor een outfuit met zwarte kleding? Check dan eens deze stijlvolle all-black outfits.