1. Niet zoenen op de eerste date

Je bent op een date en jullie hebben een geweldige klik. Toch heb je enorm de neiging om hem of haar te zoenen op de eerste date. Ons advies: laat je niet tegenhouden. Als jij merkt dat het verlangen wederzijds is, moet je het gewoon doen. Natuurlijk hoef je niet gelijk bij elkaar in bed te belanden, maar je moet gewoon doen wat goed voelt. Niet zoenen op de eerste date is een van de meest ouderwetse date-regels die allang afgeschaft mag worden. Het gaat er namelijk om waar jullie je goed bij voelen en niet om wat anderen denken.

oude date regels niet meer gelden

2. De man moet met het initiatief komen

Tegenwoordig is het niet altijd meer van toepassing dat de man altijd de vrouw op date moet vragen. Als je als vrouw zijnde iemand ziet zitten, hoef je je hier niet door laten tegen houden. Sommige mannen willen liever geen blauwtje oplopen en durven het niet te vragen. Als man zijnde zou je het dan super fijn vinden als het initiatief vanuit haar kant komt. Dit bewijst alleen nog maar meer dat ze een zelfverzekerde vrouw is en dat maakt haar alleen nog maar aantrekkelijker. Dit is een regel die nog steeds heel veel voor komt bij de jongere generatie.

3. De man betaalt de eerste date

Natuurlijk is het netjes als de man ervoor kiest om de eerste date te betalen, maar dit is niet per se nodig. Hoewel wij wel een voorstander hiervan zijn, simpelweg omdat het hoffelijk is, zal geen probleem zijn als je als man zijnde toch wil splitten. Als je bijvoorbeeld een drankje drinkt aan de bar, kunnen jullie er ook voor kiezen om om de beurt het rondje te betalen. Dan zit je uiteindelijk ook niet met het probleem dat jullie moeten splitten.