Hoe stel je je vriendin voor aan je ouders?

Het is een spannend en belangrijk moment, maar deze tips gaan jou helpen.

1. Vertel je partner hoe je ouders zijn

Of je vader veel grappen maakt of haar zal ondervragen als een Russische spion: het is belangrijk om je vriendin voor te bereiden. Zo kan ze zich mentaal voorbereiden en zal haar eerste ontmoeting met je ouders wellicht minder ongemakkelijk worden.

2. Bereid antwoorden op vragen voor

Zijn er wat gĂȘnante details of dingen die je liever niet (meteen) deelt tijdens de eerste ontmoeting die je vriendin heeft met je ouders, dan is het handig om de antwoorden op vragen voor te bereiden. Zo weet jullie van elkaar wat wel en niet wenselijk is om te vertellen en dat kan ongemakkelijkheden schelen.

leuke dingen doen met schoonouders (1)

3. Laat je vriendin wat leuks mee nemen

You can only make a first impression once, dus pak het dan ook gelijk goed aan. Het kan helpen om je vriendin een cadeautje te laten meenemen. Dit komt sociaal over en kan zeker helpen bij het maken van een goede eerste indruk. Je ouders zullen dit zeker waarderen.

4. Bereid je ouders voor op de ontmoeting

Kom niet ineens zomaar binnenlopen met je nieuwe vriendin, maar zorg ervoor dat je ouders in ieder geval al weten van de relatie. Mocht je bij voorbaat al het gevoel hebben dat je nieuwe vlam, niet de vrouw is waar ze op hopen, dan zou je ook hun mentaal kunnen voorbereiden, door uit te leggen waarom je nieuwe vlam zo’n leuke meid is. Als jij laat merken dat je haar erg leuk vindt, zullen je ouders dat vast ook doen.

5. Durf de controle los te laten

Een eerste ontmoeting tussen je vriendin en je ouders hoeft niet perfect te verlopen. Sterker nog, zelfs wanneer je ouders je vriendin leuk vinden, kan het ongemakkelijk worden door alle vragen die ze hebben. Een band opbouwen heeft tijd nodig, ook voor je ouders.

Na de eersteschoonouders gaat ontmoeten. Blijken haar ouders erg traditioneel, dan kun je met deze tips je schoonouders om haar hand vragen.