Cocktails met rum

Als sinds eeuwen drinken we rum. Dit zijn de acht lekkerste rum cocktails, inclusief een paar interessante creaties die je wellicht nog niet kent. Overigens staat het je helemaal vrij om onderstaande recepten geheel naar wens aan te passen en zo je eigen smaak te ontdekken.

 

1. Mojito

Het is de klassieker onder de cocktails: de mojito. Heerlijk fris en bijzonder tropisch en een absolute gangmaker op elk feest. Erg complex is het niet: gewoon een beetje limoensap inschenken, bruiswater en rum toevoegen en suiker naar smaak toevoegen. Zo simpel kan het zijn.

2. Scorpion

Grote kans dat je deze cocktail nog niet kende, maar we beloven je dat het de moeite waard is. Laat je overigens niet verrassen door de opvallend gele kleur: het is een akelig sterke cocktail, niet echt iets om de avond mee te beginnen. Met maar liefst zes ingrediënten is het ook nog eens heerlijk complex, maar absoluut het proberen waard. Dit heb je in ieder geval nodig:

22 ml Witte rum, donkere rum én cognac

Sinaasappelsap (scheutje)

Limoensap (halve limoen)

Gebruik een shaker en gooi daar naast de gewenste hoeveelheid ijs alle ingrediënten in. Even goed shaken en uitschenken. Wil je het extra feestelijk serveren, denk dan nog even aan een stukje limoen of passievrucht.

rum cocktails

3. Cuba Libre

De Cuba libre ken je wellicht al onder een hele andere naam: ‘baco’. Het is een van de meest simpele cocktails om te maken. Je mixt gewoon een deel rum met twee delen cola, wat partjes limoen toevoegen naar smaak en genieten van je creatie. Dit kan haast niet mis gaan.

4. Dark ’n Stormy

Nee, dit heeft niks met Stormy Daniels te maken mocht je dat afvragen. Dat wil niet zeggen dat het minder lekker is. Schenk wat rum in een longdrinkglas samen met angostura bitters, gemberbier en serveer het met een schijfje limoen.

5. Rum Old Fashioned

Je kent wellicht de gewone ‘old fashioned’ die je met whisky maakt, maar dit is een welkome variatie. Als je nog steeds van mening bent dat cocktails enkel door vrouwen worden gedronken, dan zorgt deze cocktail voor een omslag. De rum old fashioned bestaat uit donkere rum, angostura bitters, sinaasappel bitters, suikersiroop, sinaasappel en ijs. Giet alles bij elkaar, even shaken en klaar is je cocktail.

cocktail rum

6. Rum Sour

Ook deze is redelijk bekend en kent een perfecte balans van verschillende smaken. De schuimkraag zorgt voor een extra dimensie en geeft het geheel een luchtig karakter. Dit heb je ervoor nodig:

60ml rum
30ml citroensap
15ml suikersiroop
Angostura bitters
eiwit van een sinaasappelschil

7. Pina Colada

De Pina Colada is de romigste cocktails uit deze lijst en mag zeker niet ontbreken. Houd je van een tropische, romige cocktail? Dan is deze cocktail jouw ding. Je maakt het van kokosmelk, ananassap, gecondenseerde melk, ijs en natuurlijk rum. Even goed mixen en daarna vooral genieten.

8. Ginger Mojito

De gewone mojito ken je al en dit is een welkome variatie op het standaard recept. De ginger mojito heeft net even iets meer pit dan zijn grote broer door het bruiswater te vervangen door gemberbier. De overige ingrediënten blijven hetzelfde. Lekker verfrissend voor het mooie weer.