Ontsnappen uit een Siberisch Sovjet werkkamp

In de film The Way Back (2010) gaat het over zeven mannen die besluiten om in 1940 een werkkamp te ontsnappen. In een nacht vindt er een enorme sneeuwstorm plaats. Dit zien de gevangen natuurlijk als de beste kans om te ontsnappen. Tijdens de sneeuwstorm proberen ze zo ver mogelijk te komen, maar dit is nog een hele uitdaging. Op een gegeven moment is de storm voorbij en kunnen ze eindelijk zien waar ze precies zijn.

Het was tot nu toe al een zware reis, maar er staat hen nog veel meer te verduren. De reis is zo’n 6400 kilometer. Ze beginnen op het werkkamp, gaan dan door naar de Gobiwoestijn richting de Himalaya en India. Tijdens deze reis moeten de zeven mannen veel moeilijkheden doorstaan.

Oscar genomineerde film op Netflix valt in de smaak Wat een geweldige film

De cast van de film The Way Back

In deze film spelen veel bekende acteurs en actrices. Zo heb je Ed Harris die in de film Mr. Smith speelt. Ed Harris ken je vast en zeker van de Trumanshow of Top Gun: Maverick. Ook vind je Collin Farell (Total Recall) als Valka en Jim Sturgess (21) als Janusz in deze film.

De gewonnen Oscar

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende Oscars. En als je gaat kijken naar deze oorlogsfilm zou je verwachten dat er ook een hele mooie Oscar voor te winnen is. Toch heeft deze film een niet al te grootse Oscar binnengesleept. The Way Back heeft namelijk een nominatie gekregen voor beste grime (Oscar voor beste make-up). Een Oscar is natuurlijk fantastisch om te winnen, maar bij deze verhaallijn zou je toch een andere Oscar verwachten.

The Way Back staan nu dus op Netflix. Ga jij ‘m binnenkort kijken? Wil je liever eerst de trailer bekijken? Die vind je hieronder:

Benieuwd naar andere oorlogsfilms? Lees hier wat de beste oorlogsfilms volgens IMDb zijn.

Bron: Filmvandaag.nl