Een opvouwbare e-bike

Van een producent van smartphone kun je veel verwachten. Sony produceert bijvoorbeeld naast smartphones ook TV’s, net als andere grote bedrijven die zich op allerlei gebieden specialiseren. Wat je wellicht niet verwacht is een e-bike van een smartphonefabrikant. Toch is juist dat hetgeen Xiaomi doet. Dat is overigens niet voor het eerst, maar met het laatste model laat men wel heel duidelijk zien wat men in huis heeft.

kleine mini elektrische fiets

Deze kleine fiets past in je rugzak

De naam HiMo H1 is mogelijk niet zo indrukwekkend als het apparaat zelf, maar laat je daardoor niet weerhouden om de fiets uit te proberen. Het nieuwste model e-bike is op zijn minst opvallend te nemen. De vouwfiets is super compact en zou je, bij wijze van spreken, in een rugtas naar je werk kunnen nemen. Het apparaat is in minder dan vijf minuten uitgepakt en klaar voor gebruik.

e-bike

Topsnelheid van 18 km/u

De HiMo H1 is een elektrische vouwfiets en kent daardoor ook wel beperkingen in vergelijking met de andere e-bikes. Gezien het handzame formaat zijn de prestaties echter indrukwekkend te noemen. Zo behaal de fiets een topsnelheid van 18 km/u en kun je met een volle acculading ruim 30 kilometer overbruggen. Opvallend genoeg heeft de fiets geen pedalen, dus strikt genomen is er van trapondersteuning geen sprake en kun je het eigenlijk net zo goed een elektrische scooter noemen.

display e-bike

Een relatief goedkope elektrische fiets

De accu die voor de benodigde spanning zorgt is eveneens handzaam en kun je eenvoudig verwijderen om deze op te laden. Al met al koop je voor 423 euro een volwaardige elektrische fiets inclusief display om de benodigde gegevens in een oogopslag af te lezen.

Dat de fiets een razend succes is, dat kan je ook zien aan de cijfers op de Indiegogo-pagina.

opvouwbare e-bike

We kunnen er niet omheen dat elektrische fietsen populairder worden. Maar wist je dat de diefstal van elektrische fietsen toeneemt?