De eerste ontmoeting van Acda en de Munnik

In de jaren 90 begonnen Paul de Munnik en Thomas Acda samen muziek te maken. Ze hebben elkaar ontmoet op de kleinkunstacademie, waar allebei een andere studie volgden. Aangezien ze moesten dansen, moesten ze een broek dragen waarin je je knieën goed kon zien. Ze werden namelijk beoordeeld of ze scheven benen hadden.

Aangezien Paul geen balletbroek had, had hij een pyjamabroek aangedaan. Thomas zag dit en maakte hier een opmerking over. Dit is de eerste keer dat zijn contact hadden, en de rest is geschiedenis. Vanaf dat moment werden ze steeds meer bevriend en ontmoette ze elkaar vaker in de kelder van de kleinkunstacademie, om achter de piano te zitten en nummers te schrijven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paul De Munnik (@pauldemunnikofficial)

De band is gestopt met muziek maken

Vanaf de jaren 90 zijn ze dus begonnen met muziek maken. Ze hadden samen een productie gemaakt waar ze mee zijn afgestudeerd. Deze productie was zo goed dat ze Pisuisse- aanmoedigingsprijs ontvingen. Niet veel later, in 1995, hebben ze samen een theatershow in elkaar gezet. Deze show was echt hun grote doorbraak. Ze kregen zoveel lovende reacties met de vraag of ze de nummers ook op een cd wilden zetten. Hierna zijn ze voor jaren lang bezig geweest met muziek en theater, tot 2014. In 2014 maakte het duo bekend dat ze zouden stoppen met muziek maken. Dit was voor veel mensen erg jammer om te horen, aangezien ze een grote schare fans hadden.

Paul de Munnik boeken voor een optreden? Hij verdient er een lekker salaris mee

Paul de Munnik is sinds 2014 nooit écht gestopt met muziek maken en hier een daar een optreden geven. Je hebt hem al deze tijd gewoon kunnen boeken. Wanneer je Paul boekt, zie je hem met een gitaar of achter zijn piano zijn grootste hits zoals ‘Het regent zonnestralen’, ‘Niet of nooit geweest’ en ‘De kapitein deel II’ spelen. Als hij deze nummers speelt, kan je niks anders doen dan mee blèren.

Je hebt ook nog de keuze om Paul samen met een begeleidingsband te boeken. Als je dit doet komen er natuurlijk wel meer kosten. Voor een optreden van een half uurtje van alleen Paul betaal je een vanaf-prijs van € 9.500,-. Dit betaal je exclusief de btw en exclusief 7% Buma muziekrechten. Wil je graag dat Paul met het begeleidingsbandje SESSION komt? Dan betaal je hier nog € 7.995-, bovenop. Zij spelen naast dat half uurtje wel nog 90 minuten of twee keer 45 minuten extra.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paul De Munnik (@pauldemunnikofficial)

Acda en de Munnik treden weer samen op

Zo’n half jaar geleden het duo samen aan de tafel bij het TV programma BEAU. Hier praatte ze over hun muzikale carrière. Het duo liet weten dat ze elkaar na 2014 nooit meer echt zagen. Tijdens de pandemie hadden ze voor het eerst weer afgesproken om samen koffie te drinken en over het leven te gaan praten. Blijkbaar hebben ze hier besloten weer verder te gaan als duo om muziek te maken. Ze hebben dit dus enorm lang geheimgehouden. Pas op 23 maart 2023 lieten ze Nederland weer weten dat zij weer konden gaan genieten van hun muziek samen. Als afsluiter bij BEAU zongen ze dan ook samen hun nieuwe lied: Morgen wordt fantastisch. 

 

BnnVara komt met een documentaire over Acda en de Munnik

Nog meer nieuws: BnnVara lanceert in december een zesdelige documentaire genaamd Acda en de Munnik: Woorden van een ander. Hierin zal de kijker een goed beeld krijgen over hoe het legendarische duo weer bij elkaar kwam en de tijden die daarop volgden. De documentaire is vanaf vrijdag 3 november 2023 te zien op NPO 3 en NPO Start.

Wil je graag meer weten over het duo? Lees hier voor welke prijs Thomas Acda zijn miljoenenwoning in Amsterdam verkoopt.