LG verkoopt een oprolbare tv

Het elektronicamerk LG verkoopt sinds kort een oprolbare televisie. Zo kan je de televisie eenvoudig wegwerken en kijk je nooit naar een zwart scherm als geen tv aan het kijken bent. De televisie wordt al ruim twee jaar gepresenteerd, maar werd nooit op de markt gebracht.

Tot laatst, toen LG aankondigde de televisie te gaan verkopen. Klein puntje van aandacht: de verkoop van de televisie blijft vooralsnog beperkt tot zeven winkels in Zuid-Korea. Dus je moet nog even wachten totdat je de gadget zelf kan aanschaffen.

nieuwe televisie kopen

De televisie verdwijnt in een kastje

Natuurlijk kennen we allemaal al die televisies die uit het plafond komen, of uit de grond. Maar het nadeel van die oplossing is dat de tv gewoon in zijn totaliteit moet worden verstopt. LG heeft daarvoor een oplossing bedacht, namelijk een oprolbare televisie. De Signature Oled RX is een 65-inch oled-tv die dus oprolt als je hem niet nodig hebt. Het scherm verdwijnt namelijk in een kastje als hij wordt uitgezet. Je kan het dus zien als een soort oprol-reclamebord, maar dan mega duur. Overigens is het voordeel wel dat je hem daardoor overal neer kan zetten zonder dat je altijd een groot object in de ruimte hebt staan.

oprolbare tv LG

De tv verdwijnt in een stijlvolle kast, die je op zijn eigen poten kan zetten. Ook kan je ervoor kiezen om hem op een tv-meubel te zetten zodat de televisie nóg wat hoger staat. Althans, we weten niet zeker of dat nodig is, want de tv is met 65-inch groot genoeg om op een afstand alle beelden zonder naar beneden te hoeven kijken te zien zijn.

LG vraagt de hoofdprijs

Omdat het een relatief nieuwe en moeilijke techniek is om een tv oprolbaar te maken, is de prijs ook wel erg hoog. Mocht je in staat zijn om naar Zuid-Korea te reizen voor de tv, dan betaal je naast alle importkosten ook nog eens 100 miljoen Koreaanse won, omgerekend 74.500 euro. Wellicht een idee om daar een dikke Porsche van te kopen en een goedkope smart-tv aan te schaffen?

tv rolt op