Koper verjaagt wel vaker ongedierte

Je vraagt je nu waarschijnlijk heel hard af wat een zakje met water en een paar koperen munten in hemelsnaam te maken hebben met het verjagen van vliegjes. Het is echter niet voor het eerst dat koperen muntjes van pas komen tegen ongedierte. Als we het hebben over koperen muntjes, dan gaat het om bijvoorbeeld één, twee of vijf cent. Deze muntjes zul je niet vaak meer tegenkomen of gebruiken, maar wellicht kun je er nog een aantal vinden in je portemonnee of je broekzak. Mocht dat het geval zijn, zouden ze weleens life savers kunnen zijn als je gek wordt van ongedierte.

Wist je bijvoorbeeld dat deze koperen muntjes heel handig zijn als je mieren buiten de deur wil houden? Je hoeft ze enkel op de deurmat te leggen en je zult geen mier meer in je huis aantreffen! De oplossing voor vliegjes in je tuin bestrijd je echter ook met koperen muntjes, maar dit principe werkt net even anders.

Een makkelijke en goedkope oplossing tegen vliegjes in de tuin

Dat mieren ogenschijnlijk slecht tegen tegen koper kunnen is dus een inkoppertje. Maar waarom kun je dan vliegjes verjagen door deze koperen muntjes in een zakje met water op te hangen? Dat gaan we je nu vertellen, maar eerst even de gebruiksaanwijzing doornemen.

Wat je nodig hebt is dus een boterhamzakje, die je vult met water, en een paar koperen muntjes. Dit gevulde zakje hang je zo hoog mogelijk op, bijvoorbeeld aan een boom of parasol. Het zakje water zal vervolgens het licht opvangen en dit op een bepaalde manier reflecteren. Het gevolg hiervan is dat vliegjes, en wellicht ook andere vliegende insecten, gedesoriënteerd raken. Wat je misschien niet weet is namelijk dat vliegjes vrij gevoelige ogen hebben, die dit reflecterende licht niet kunnen verdragen. Daarom zullen ze snel rechtsomkeer maken als ze in de buurt komen van het zakje gevuld met water en koperen muntjes. De muntjes zorgen er namelijk voor dat het licht nog eens extra versterkt wordt. Ga het zelf maar eens uitproberen! Bekijk de video hieronder voor het stappenplan:

 

We hebben natuurlijk nog meer lifehacks tegen ongedierte. Lees ook over de speciale oplossing tegen vliegen bij je container.