Vliegen zijn dol op de etensresten in jouw afvalbak

Alles wat wij niet meer eten, gebruiken of anderszins nutteloos vinden, vinden een tweede leven in de prullenbak. De grote zwerm vliegen rondom jouw vuilnisbak is daar het levende bewijs van, want ze zijn dol op alle eetbare dingen die wij in de prullenbak, kliko of container gooien. Dat is niet zonder reden: het afval en de rottende voedingsmiddelen in jouw prullenbak zijn namelijk een uitermate geschikte plek voor vliegen om hun eitjes te leggen. Dit komt omdat het een warme en vochtige voedingsbodem is, waardoor de eitjes al na 8 tot 36 uur uitkomen. Het resultaat: maden in je vuilnisbak.

Mocht je je dus nog steeds afvragen hoe er “uit het niets” maden in je afvalbak terecht zijn gekomen, heb je bij deze het antwoord. Helaas kan een vrouwtjesvlieg wel 900 eitjes leggen, dus als ze jouw vuilnisbak daarvoor heeft uitgekozen heb je de poppen flink aan het dansen. Een simpele oplossing voor het verjagen van vliegen bij je container lijkt ver te zoeken, maar is in feite best wel dichtbij.

Wat is de oplossing voor vliegen bij je container?

Als gevolg van het leggen van eitjes in jouw weggegooide etensresten, kunnen zich er dus velen vliegen rondom jouw prullenbak verzamelen. In huis heb je daar nog net even iets meer last van dan buitenshuis, ware het niet dat vliegen zich buiten natuurlijk makkelijker een weg richting jouw afvalbak banen dan binnen. Toch is er een vrij eenvoudige oplossing voor dit probleem, en deze begint bij een boterham. Mocht je dus nog een oude snee brood in huis hebben, gooi deze dan niet zómaar in de prullenbak. Eerst moet je deze even besprenkelen met witte natuurazijn: een spotgoedkoop product waar je voor nog geen euro een fles van kunt scoren. Leg de vochtige boterham in de afvalbak en sluit de deksel. Je zult het niet geloven, maar de vliegen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Vliegen kunnen namelijk niet tegen de geur van azijn en zullen hier weg van wegblijven. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan snel de Instagram-video hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tomas Breemen (@handigetips__)