Op gewicht blijven na het afvallen

Misschien is het wel moeilijker om op gewicht te blijven na het afvallen, dan het afvallen zelf. Als mannen hun doel hebben bereikt, denken ze dat ze alles weer mogen, waardoor het compleet misgaat. Jij wil natuurlijk niet dat dit ook met jou gaat gebeuren. Deze 5 tips zorgen ervoor dat jij op gewicht blijft na het afvallen.

1. Routine in je dag

Als je elke dag op vaste tijdstippen eet, dan zal je in een bepaalde regelmaat terechtkomen. Hierdoor word je eraan herinnerd dat het tijd is om je maaltijd voor te gaan bereiden. Ook zal dit er voor zorgen dat je niet ineens enorme honger krijgt, wat vaak eetbuien tot gevolg heeft. Routine is dus de eerste stap om op gewicht te blijven na het afvallen.

2. Gezond blijven eten na het afvallen

Nadat mensen zijn afgevallen denken ze vaak dat ze wel weer een lekkere snack verdienen. Dit kan ook wel één keer, maar hier blijft het vaak niet bij. De meeste mensen laten zich weer helemaal gaan en vervallen weer in oude eetgewoontes. Dit moet je absoluut voorkomen. Blijf dus gezond eten zoals je deed tijdens het volgen van je dieet.

op gewicht blijven na afvallen

3. Hou een trainingsschema aan

Als mannen gaan afvallen houden ze over het algemeen een trainingsschema aan waarin staat wat ze eten en wanneer ze sporten. Nadat het streefgewicht bereikt is wordt deze vaak de prullenbak in gedaan en is er geen gericht plan meer. Maak ook na het afvallen een schema waar jij je aan gaat houden. Bepaal bijvoorbeeld op welke dagen je gaat sporten en op welke dagen je kookt.

4. Elke dag bewegen om op gewicht te blijven

Het overgrote deel van de mannen die op hetzelfde gewicht blijven, bewegen dagelijks. Dit betekent helemaal niet dat je elke dag 2 uur in de sportschool tot het gaatje moet gaan. Als je elke dag een half uurtje wandelt of fietst ga je al de goede kant op.

5. Blijf jezelf wegen

Nadat je streefgewicht bereikt is stop je misschien met het wegen van jezelf. Hierdoor kom je mogelijk weer wat kilootjes aan zonder dat je het zelf doorhebt. Als jij je blijft wegen zal jij je ervan bewust zijn dat je weer aan het aankomen bent. Dit geeft je de mogelijkheid om maatregelen te treffen.