Wat heeft de plek van de puist te zeggen over je gezondheid?

Hieronder vind je de verschillende plekken waar in de meeste gevallen een puistje ontstaat. Heb jij vaak last van puistjes op je voorhoofd, slapen, wangen, lippen of op de kin en hals? Let dan goed op de oorzaken.

 

1. Puistjes op je voorhoofd

Puistjes op je voorhoofd zijn zeker niet fijn. Al helemaal niet als het in ergere vorm ontwikkelt. Op je voorhoofd kunnen ze meerdere dingen betekenen. Het kan te maken hebben met verteringsproblemen, problemen met je dunne darm, je lever, stress, onregelmatige slaap, een slecht dieet of zelfs de verkeerde haarproducten. Om een zuivere huid te krijgen moet je zorgen dat je ten minste zeven uur slaap krijgt. Ook is het belangrijk om genoeg water te drinken en op te letten op je dieet om te kijken of er een bepaald voedingspatroon invloed heeft op je huid. Toegevoegde suikers kan je het best vermijden.

2. Pukkels bij je wenkbrauwen of slapen

Puistjes op je gezicht heeft ieder iets te zeggen over je gezondheid. De puistjes rondom de wenkbrauwen of bij je slapen kunnen te maken hebben met een slechte bloedsomloop, problemen met je galblaas, te veel vet, te veel bewerkt eten of alcohol. Onzuiverheden op je slapen kan ook een teken van een vochttekort. Je lichaam, en dus ook je huid is toe aan meer vocht. Drink meer water of kruidenthee. Probeer daarbij ook te minderen met zout en cafeïne.

waarom krijg je puistjes van eiwitshakes

3. Puistjes op je wangen

Op de wangen kan, of je het gelooft of niet, komen door je telefoongebruik. Door het vele gebruik van je telefoon kan het zeker komen, deze zit deze namelijk vol bacteriën! Bij het bellen houdt je deze tegen je wang en hierdoor komt het vuil allemaal op je gezicht terecht. Dat is natuurlijk niet de enige oorzaak. Puistjes op de wangen kan namelijk ook te maken hebben met long- of leverproblemen, te grote porties eten, stress, maagklachten of kussenslopen.

4. Pukkels rondom de lippen

Rondom de lippen kunnen puistjes te maken hebben met je darmen, of een teveel aan pittig of gefrituurd eten. Als je de inname van vezels verhoogt, kan je huid herstellen. Fruit en groenten doen wonderen voor je huid.

5. Puistjes op de kin en hals

Deze zone van je gezicht wordt gelinkt aan je hormonen, dus ben gestrest, dan zou je kin onder de puistjes kunnen zitten. Zorg er dan voor dat je genoeg water drinkt en voldoende slaapt. Het kan ook te maken hebben met je nieren of met dat je teveel aan je gezicht zit. Neem genoeg omega-3 supplementen om je hormonen in balans te houden en zit niet te veel aan je gezicht.

Blijf je gezicht goed verzorgen en drink genoeg water. Zo houd je een zuivere huid zonder puistjes. Is er toch een puistje ontstaan en wil je er zo snel mogelijk vanaf? Lees dan hoe je een puist in één nacht weg krijgt.