Hoe zou Voldemort er ook uit kunnen zien?

Voor de films was het dan ook heel belangrijk om Voldemort er zo angstaanjagend mogelijk uit te laten zien. Dit is zeker geslaagd, mede dankzij de geweldige acteerprestaties van Ralph Fiennes. Het had echter nog veel enger kunnen zijn, zo blijkt uit de productie, Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, die op nieuwjaarsdag online kwam op Amazon.

Het was dus in eerste instantie de bedoeling dat Voldemort een heel ander uiterlijk zou krijgen. In de boeken wordt Voldemort namelijk veel meer als een soort monster beschreven. In de films is hij behalve zijn ontbrekende neus en lijkbleke gelaat nog vrij menselijk. Het had echter nog veel erger kunnen zijn. Mike Newell vertelde ook waarom hij graag Fiennes wilde hebben voor de rol: ‘hij heeft een delicate, subtiele, maar toch krachtige persoonlijkheid.’ Dit was ook te zien in de Harry Potter-films, want Voldemort wist naast zijn afschuwelijke gedrag ook een soort klasse uit te stralen.

Het oorspronkelijke design zou hem echter veel meer als een monster hebben laten uitzien. Toch werd daar niet voor gekozen. ‘De mogelijkheden van het spel van Fiennes werden door dit uiterlijk teniet gedaan. Dankzij de slangachtige fluisterstem kwam de persoonlijkheid van Voldemort alsnog goed tot zijn recht.’ Hieronder zie je hoe Voldemort er in eerste instantie uit zou hebben gezien. Wat heeft jouw voorkeur?

Hiervoor verscheen er ook al een eerdere versie van Voldemort online. Deze Harry Potter-YouTuber laat zien hoe dat design eruitzag: