Ralph Fiennes is de acteur achter Voldemort

Achter sommige legendarische figuren uit films, gaan gewoon ‘normale acteurs’ schuil. Natuurlijk wordt er een hoop gecreëerd en aangedikt met behulp van special-effects en kostuums, maar in de basis worden de rollen toch door acteurs en actrices gespeeld. Dat is ook het geval voor Voldemort.

We kennen Voldemort (gespeeld door Ralph Fiennes) natuurlijk allemaal uit de Harry Potter-films.Als kwaadaardige tovenaar probeert Voldemort er alles aan te doen om de hoofdpersoon van de serie te vermoorden, geleid door een profetie en gesteund door een grote groep Dooddoeners.

Nadat hij terugkeert uit de dood, is Voldemort haast geen mens meer. Een kale kop, een slangenneus en een ongelofelijk bleke huid. Wat dat betreft heeft Ralph Fiennes een gigantische transformatie ondergaan voor zijn rol in de serie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ralph Fiennes (@____fiennes____)

Indrukwekkende filmrollen van Ralph Fiennes

Fiennes is een Britse acteur. Hij gaat al een behoorlijke tijd mee in de internationale filmwereld. Dat zorgt ervoor dat hij aan grote producties heeft meegewerkt. Eén van de (en misschien wel de aller) bekendste daarvan zijn de Harry Potter-films.

Dat niet alleen, hij is ook al een langere tijd verbonden aan de James Bond-reeks. Dat doet hij als het personage M. Ook in de allernieuwste film, No Time To Die, zal hij zijn opwachting maken. De vraag is en blijft echter wanneer we die film nou eindelijk te zien krijgen. No Time To Die is immers wéér met zes maanden uitgesteld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ralph Fiennes (@____fiennes____)

Naast rollen in de Harry Potter en James Bond-films, bestaat het CV van de acteur uit nog veel meer films. Ralph Fiennes kunnen we ook kennen uit The Digeen Netflix-film waarin hij een archeoloog speelt die een bijzondere ontdekking doet. In The King’s Man, die op de planning staat voor augustus van dit jaar, zal hij ook te zien zijn. Wat dat betreft heeft de acteur een veelbelovend jaar voor de boeg en lijkt hij met zijn 58 jaar nog volop in de filmwereld te staan.