1. Da 5 Bloods

Eén van de oorlogsfilms waar we in 2020 van konden genieten, was Da 5 Bloods. Deze film gaat over een groep Afro-Amerikaanse soldaten. Ze dienden in het leger als speciale eenheid tijdens de Vietnamoorlog, die grote gevolgen voor de groep heeft gehad. Hun leider kwam om het leven en de mannen worstelen zelf met trauma als gevolg van de oorlog.

Na de oorlog komen ze samen om hun leider een laatste eer te bewijzen. Dat is niet de enige reden waarom ze teruggaan naar Vietnam: een grote schat ligt daar ook begraven. Dit is geen standaard oorlogsfilm. Hou jij van het genre, dan mag deze dus zeker niet ontbreken in jouw lijst.

IMDb-score: 6.5

 

The Outpost

Hou jij van oorlogsfilms, dan was 2020 een goed jaar. Onder andere The Outpost kwam dit jaar namelijk uit. De film gaat over een kleine groep Amerikaanse soldaten die in Afghanistan een kleine buitenpost (vandaar de titel) moeten verdedigen. Hun voornaamste taak is contact onderhouden met de bevolking.

Alles verandert echter als ze plots van alle kanten worden aangevallen door een gigantische overmacht. De soldaten moeten alles op alles zetten om de aanval te overleven. De gebeurtenissen uit de film zijn gebaseerd op waargebeurde feiten, wat de film nog heftiger maakt dan hij al is.

IMDb-score: 6.8

 

Greyhound

In Greyhound voegen we ons bij Tom Hanks, die de rol speelt van Ernest Krause. Ernest is commandant van een aantal Amerikaanse schepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog het woeste water trotseren. Ernest worstelt met zijn rol als gezaghebber, maar dat wordt alleen nog maar heftiger als ze worden aangevallen door een groep Duitse onderzeeërs.

Dit is één van de oorlogsfilms uit 2020 die ons nogmaals eens laat zien dat de Tweede Wereldoorlog ook op het water werd uitgevochten.

IMDb-score: 7.0

 

Ben jij echt fan dit genre? Let dan goed op. Dit zijn de 10 beste oorlogsfilms aller tijden, volgens IMDb.