Ik voel me onzeker in mijn relatie

Als jij onzeker bent in je relatie, dan heeft dit vooral een negatief effect op jouw zelfbeeld. Ook ga jij je in je relatie anders gedragen, wat jullie verstandhouding alleen maar verslechtert.

Hieronder vind je vijf signalen die kunnen aantonen dat jij je onzeker voelt in je relatie:

1. Je zegt vaak dat ze te hoog gegrepen is

De vrouw die je echt wil, is vaak de vrouw die niet bereikbaar lijkt. Althans, dat wordt maar al te vaak gedacht. Feit is wel dat er een grote mate van onzekerheid aan die gedachtegang ten grondslag ligt.

onzeker in relatie

Blijf jij vaak zeggen dat jouw partner eigenlijk te hoog gegrepen is voor je, dan is het een teken dat jouw zelfbeeld niet sterk is.

2. Je bent ziekelijk jaloers

Jaloezie is onvermijdelijk, maar de impact ervan ligt veelal aan jezelf. Zolang je weet dat jij alles in huis hebt om je partner gelukkig te maken en te houden, is er feitelijk geen reden om jaloers te worden. Jij bent tenslotte degene voor wie ze heeft gekozen. Als je het goed doet, dan zal ze niet gaan kijken of het gras groener is aan de overkant.

Het probleem is dat veel mannen onzeker zijn over zichzelf wat uiteindelijk leidt tot een breuk in de relatie. Dat ligt dan niet aan de dame in kwestie, maar aan het gedrag van de man. Kortom, wees ervan overtuigd dat jij het beste bent voor je partner.

3. Je bent ongeduldig

Ben je van nature onzeker, dan zul je snel in je gedachten zoeken naar een bevestiging van je vermoeden. Daar zijn talloze voorbeelden van te geven. Ze belt je bijvoorbeeld niet snel genoeg terug of het duurt uren voordat ze reageert op je appje. Ondertussen gaan er tal van scenario’s door je gedachten. Het hele punt is dat geen enkel scenario correct is.

onzekerheid in relaties

Tegelijkertijd bekruipt je wel het gevoel dat je haar nogmaals moet contacteren en dat heeft vaak verstrekkende gevolgen. De kans is immers groot dat ze vermoed dat je erg onzeker bent. Kortom, ga geen stress veroorzaken als er geen reden toe is.

4. Je vraagt (te vaak) of ze van je houdt

Natuurlijk is iedereen die een relatie heeft op zoek naar een bevestiging. Er zijn echter talloze manieren om die bevestiging te krijgen, maar het continu vragen of ze van je houdt hoort daar niet bij. Natuurlijk is een stukje twijfel iets wat altijd in je op kan komen, het wil niet zeggen dat het goed is om dat expliciet te vragen. Als je twijfelt aan haar liefde voor jou is het bijzonder onwenselijk om die twijfel daadwerkelijk te uiten tenzij je hele duidelijke aanwijzingen hebt dat er inderdaad iets niet in orde is.

5. Je hang naar aandacht is overdreven

Laten we eerlijk zijn: iedereen houdt van aandacht. Dat wil niet zeggen dat die aandacht slechts voor een persoon bedoeld is. Ben jij degene die alle aandacht opeist, dan is dat eerder een teken van zwakte en onzekerheid. Je bent dan namelijk continu op zoek naar een bevestiging en dat kan nooit goed gaan.