Laat het weekend maar komen

Ben je iemand die in het weekend dingen onderneemt en denk je bewust na over wat je doet? Of zie jij het allemaal wel en laat je het over je heen komen? Twee uiterste van elkaar die bepalen hoe succesvol jij eigenlijk bent. Wanneer je je schuldig maakt aan de onderstaande zaken in het weekend, betekent het dat je relatief weinig succes hebt in je leven. Dus verander het nu het nog kan, en wie weet word je toch nog enigszins succesvol.

Je maakt geen plannen

Wanneer je weekend is aangebroken kan het soms voelen als enorme opluchting. Je gaat na die zware week het hele weekend niets uitvoeren. Op zich klinkt het helemaal niet verkeerd. Maar toch is dat niet de juiste manier om je weekend in te gaan. Je hoeft natuurlijk niet ieder uur van het weekend iets op de planning hebben staan. Maar het is goed om in ieder geval een idee te hebben hoe je weekend eruit gaat zien. Ook al ben je van plan om een film te kijken op de bank en eten te bestellen, je bent jezelf er bewust van. Wanneer je er bewust van bent, bewaak je je tijd en wordt het een stuk makkelijker om ook leuke dingen te plannen voordat je werkweek weer begint.

onsuccesvolle mensen weekend MAN MAN

Het enige wat je doet is slapen

Oke we geven toe dat uitslapen in het weekend overheerlijk is, maar het kan ook teveel worden. Veel slapen kan namelijk je ritme enorm in de war gooien. Waar je vervolgens de rest van de week, en vooral de maandag ochtend wanneer je wekker om 06.30 af gaat, last van hebt. Af en toe wat langer in je bed blijven liggen omdat je een enorme kater hebt of je enorm moe bent is niet het einde van de wereld. Pas gewoon op dat het geen gewoonte wordt om ergens in de middag je bed uit te komen om er een paar uur later weer in te kruipen. Te veel slapen kan er bovendien ook nog voor zorgen dat je vermoeider wakker wordt dan dat je ging slapen.

Je hebt geen tijd om te ontspannen

Het weekend bestaat niet voor niets. Sommige plannen hun hele weekend zo vol, dat er eigenlijk geen ruimte is voor ontspanning en rust. Het is goed om leuke dingen met je vrienden te doen tijdens het weekend, maar pas op jezelf. Maak tijd voor jezelf vrij om even je batterij op te laden om vervolgens de rest van de week weer productief te kunnen zijn. Leg bijvoorbeeld ook eens je telefoon weg. Best lastig dat weten we, maar je hoeft niet 24/7 online te zijn om succesvol te zijn. Je zult merken dat het wegleggen van je telefoon zo af en toe best fijn kan zijn. Dit is volgens David Beckham bovendien dé sleutel tot een gelukkig leven.

onsuccesvolle mensen weekend MAN MAN

Je weet niet hoe je jezelf kunt vermaken

Wanneer het weekend is aangebroken weet je eigenlijk niet wat je met jezelf aan moet. Je verveelt je, raakt geïrriteerd of je gaat dingen uitstellen. Je zit maar wat op de bank voor je uit te staren en wordt er alleen maar rusteloos van. Allemaal tekenen die duiden op het feit dat je je niet kunt vermaken. Kies er daarom voor om iets te doen in het weekend waar je gelukkig van wordt. Het hoeft geen spectaculair iets te zijn, een avondje bier drinken met je vrienden kan al genoeg zijn. De volgende dag kan het misschien iets minder leuk zijn, maar je zult merken dat leuke dingen doen een positief effect hebben op de rest van je week.

Het geld vliegt de deur uit

Je hebt de hele week hard gewerkt en vervolgens geef je alles weer uit in het weekend. Niet per se de bedoeling natuurlijk. Leuke dingen doen kosten geld, dat is zeker. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je al je geld gelijk moet uitgeven. Je hoeft niet elk weekend in de meest luxe club te staan om het leuk te hebben. Af en toe een uitschieter hier en daar is niet gelijk het einde van de wereld, maar let een beetje op je uitgaves. Het is ook wel eens fijn om geld over te houden aan het einde van de maand in plaats van maand over te houden wanneer je geld op is.

Nu je weet hoe je weekend er dus niet uit moet zien om succesvol te worden is het ook tijd om een aantal andere negatieve eigenschappen los te laten die je succes tegengaan.