1. Besteed tijd aan dromen

Door je drukke dagelijkse leven is het gemakkelijk om te vergeten waar je het eigenlijk allemaal voor doet. Het weekend is daarom het moment om na te denken waar je bent en wat je wilt maken in je leven. In dit soort momenten kun je jouw geest tot rust laten komen en jezelf de vraag stellen welke kant je op wilt in het leven en business wise.

ontspannen weekend

2. Omgaan met de mensen die je inspireren

Het kan vrij eenzaam zijn om bovenaan een bedrijf te staan of een zelfstandig ondernemer te zijn. Om nieuwe inspiratie op te doen zou je je bijvoorbeeld kunnen aansluiten bij een mastermind groep. Heb jij vrienden of kennissen die jouw inspireren en van nieuwe waardevolle kennis voorzien, dan kan dit nog mooier zijn.

3. Kleine trip

Hoogstwaarschijnlijk heb je geen tijd om op vakantie te gaan, maar een kleine weekend trip moet te plannen zijn. Ontsnap aan de sleur door er even tussenuit te gaan. Door een Airbnb in Londen of Parijs te boeken of de natuur in te gaan ben jij even heel ergens anders.

4. Plan een grote reis

Een grote reis, eens per jaar (vaker mag altijd), kan er voor zorgen dat jij maanden lang nieuwe energie hebt. Er gaat veel tijd zitten in het plannen van zo’n reis en hier is creativiteit voor nodig, dit geeft jouw gedurende het werk ook een boost.

weekend inspiratie succesvol werken man man

5. Play

Play kan voor iedereen iets anders betekenen, zolang jij je er maar plezier aan beleeft en stoom kan afblazen.

6. Maak tijd vrij voor familie en vrienden

Wanneer jij je schuldig voelt over het feit dat je altijd druk bent met werk en jouw naasten te weinig ziet. Maak dan wat tijd voor hen vrij en laat het niet nog langer duren. Op het moment dat jij tijd met hen doorbrengt geeft dit jou een voldaan gevoel en zal je dit ervaren wanneer je na het weekend je werk weer oppakt.

inplannen weekend werk man man

7. Zondag reflecteer je de week

Om jouw week goed voorbereid te beginnen is het prettig om zondag’s een aantal uren te gebruiken om je week te reflecteren en de komende week door te nemen. Bekijk wat je de volgende dag op de agenda hebt en nog belangrijker wat wil je deze week bereiken.

Conclusie

Je bent en blijft een ondernemer, ook in het weekend, maar je kunt dit combineren met het maken van plezier en het fundament leggen voor een geweldige week. Zie dit als een geschenk aan jezelf. Wanneer jij jouw weekenden slim gebruikt, dan zul je merken dat je je uitgerust en geïnspireerd voelt en klaar bent voor een nieuwe week.

Dit is wat succesvolle mannen op maandag doen.